Έκρηξη οργής στον Πειραιά κατά Μητσοτάκη–Προκοπίου

Απίστευτη μεθόδευση στη Βουλή για απαλλοτριώσεις υπέρ ιδιωτών!

Must Read

Απίστευτες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με αφορμή την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον παλαιό και έμπειρο εφοπλιστή Προκοπίου (και διαχρονικό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έβαλε με ιστορικές οικογένειες του Πειραιά που είναι όλες – μα όλες – ψυχή της ΝΔ στις δύσκολες «κόκκινες περιοχές» της Β Πειραιά. Τα έβαλαν δηλαδή με τους περίφημους «Σκαραμαγκίτες», όπως με σεβασμό αποκαλούσαν στον Πειραιά όσους εργάζονταν στο Σκαραμαγκά – η λέξη βγαίνει από το Σκαραμαγκάς και το μάγκας. Πολιτικά πρόκειται για οικογένειες που εκφράζουν τον σκληρό πυρήνα της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις οικογένειες αυτές εμφανίσθηκε πρόσωπο που είπε ότι εκπροσωπεί τον Προκοπίου και ρώτησε πόσο πωλούν τα ακίνητα που έχουν γύρω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αρνήθηκαν να πουλήσουν. Και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του Προκοπίου τους απάντησε εκνευρισμένος ότι «θα δουν τι θα γίνει». Τι έγινε;

Την Τρίτη η ΝΔ ψήφισε στη Βουλή νόμο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μεταξύ άλλων την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιώτη υπέρ ιδιώτη για να εξυπηρετηθεί, όχι το δημόσιο συμφέρον, αλλά ιδιωτικά συμφέροντα! Δηλαδή ο Προκοπίου ή κάποιος άλλος ιδιώτης θα μπορεί να απαλλοτριώσει τα οικόπεδα των ιδιωτών που θέλει ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες του το αρνούνται!

Η διαφαινόμενη συμπαιγνία έχει προκαλέσει οργή σε πολύ κόσμο στην Α και τη Β Πειραιά, που βλέπουν ότι η κυβέρνησή τους δεν τους αντιμετωπίζει με σεβασμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This