Tσίπρας στο Open: «Διπλωματική ήττα στο ΝΑΤΟ – Θα γυρνούσα με τα πόδια αν ήμουν πρωθυπουργός»

«H εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη μας βάζει σε κινδύνους»

Must Read

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του NATO, με τον Ταγίπ Ερντογάν να πετυχαίνει τους σκοπούς του και να βγαίνει κερδισμένος, την ώρα που μάλιστα που δεν δίστασε να εξαπολύσει νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό και να κάνει αναφορές σε αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Μιλώντας κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου, o αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν ο οποίος θέλει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία, ανέφερε: «Όταν στη Βουλή του έθεσα το ζήτημα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως όλα αυτά είναι ψέματα. Ή ο κ. Μητσοτάκης γνώρισε – ή έμαθε την αμερικανική θέση για τα F-16 στη συνάντηση με τον Μπάιντεν- ή ακόμα χειρότερα, ο κ. Μπάιντεν δεν είπε αλήθεια στον πρωθυπουργό. Έχουμε την Ελλάδα να τα δίνει όλα στις ΗΠΑ, έχουμε την Ελλάδα να δίνει όπλα και από την άλλη έχουμε τις ΗΠΑ να δίνουν όπλα στην Τουρκία για να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά» είπε και έκανε λόγο για βατερλό.

«Το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ισχυρή βούληση στήριξης στην Τουρκία πρέπει να το κρατήσουμε. Δεν είναι μόνο η πώληση των F-16, είναι η συνολική βούληση. Στη Σύνοδο υπήρξε σημείο καμπής των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκίας. (…) Εμείς προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των F-16 το 2017. Και είναι η μόνη κίνηση άμεσης στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε αναβάθμιση σε βάθος δεκαπενταετίας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για διπλωματική ήττα, ενώ αναφέρθηκε και στην κατοχύρωση του Turkaegean από τους Τούρκους, την ώρα που η κυβέρνηση κοιμόταν όρθια:«Υποστήκαμε μια δεινή διπλωματική ήττα. Εάν εγώ ήμουν στη Μαδρίτη και συνέβαινε αυτό και εάν από την Τουρκία είχαμε την κατοχύρωση του Turkaegean θα γυρνούσα με τα πόδια! Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και μας πάει από Βατερλό σε Βατερλό. Και κάθε φορά που στριμώχνεται βγάζει το χαρτί των εξοπλιστικών».

«Ζητάμε εκλογές γιατί ανησυχούμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές γιατί υπάρχει έντονη ανησυχία: «Ζητάμε εκλογές γιατί ανησυχούμε. Γιατί βλέπουμε ότι η εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη μας βάζει σε κινδύνους. Και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, όπως ο πληθωρισμός. Αυτό την ώρα εάν αυτό συνεχιστεί, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική κρίση».

Χαρακτήρισε την απλή αναλογική δίκαιο σύστημα και τόνισε πως «τα κόμματα πρέπει να έχουν την πολιτική επάρκεια και πρόνοια για να σχηματίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Εκτιμώ πως μπορεί να σχηματιστεί προοδευτική πλειοψηφία. (…) Θέλουμε να είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, το θέμα της ακρίβειας θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα: «Εγώ δεν εστιάζω στα ζητήματα της ακρίβειας ως γεγονός. Εστιάζω σε εναλλακτικές ώστε να επουλωθεί αυτό το τραύμα. Στην Ελλάδα καταγράφηκε 62% ενεργειακός πληθωρισμός, την ώρα που στην Ευρώπη καταγράφηκε 39%. Αυτή είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη. Άφησε τα καρτέλ της ενέργειας ανεξέλεγκτα. Ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ όταν ξεκινούσε η κρίση» είπε και πρόσθεσε: «Τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των υπολοίπων παραγωγών είναι 1,5 δισ., με την κυβέρνηση να βάζει τη ΡΑΕ να τα κατεβάσει στα 900 εκατ. για να τα φορολογήσει με 90%.Την είδατε τη φορολόγηση με 90%;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές τον Σεπτέμβρη και ότι ο ίδιος του ζήτησε να σταματήσει την υποκρισία και να ορίσει άμεσα ημερομηνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This