Ξεσηκωμός των Ελληνοαμερικανών βουλευτών κατά Μπάιντεν για τα τουρκικά F-16: «Είναι σοκαριστικό»

Νικόλ Μαλλιωτάκη και Γκας Μπιλιράκης απέναντι στον Αμερικανό Πρόεδρο – Από κοντά και ο Γερουσιαστής Κρις βαν Χόλεν

Must Read

Μετά την ξεκάθαρη υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στον Ταγίπ Ερντογάν για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16, αλλά και την πώληση νέων μαχητικών, δύο ελληνοαμερικανοί αντιπρόσωποι ξεσηκώθηκαν και με κοινή δήλωσή τους στρέφονται εναντίον του Αμερικανού Προέδρου.

Νικόλ Μαλλιωτάκη και Γκας Μπιλιράκης εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ερντογάν, που σηματοδότησε την υποστήριξη για πιθανή πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, ώστε να μπορεί να αναβαθμίσει υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους αέρος-αέρος και εξοπλισμό ραντάρ.

«Είναι σοκαριστικό ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία αφού άκουσε τις ανησυχίες για τουρκική επιθετικότητα απευθείας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησε την επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα και τις στρατιωτικές υπερπτήσεις που διεξάγονται πάνω από τα ελληνικά νησιά υπό την διεύθυνση του Ερντογάν και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πώληση στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει να εκφοβίζει άλλα μικρότερα έθνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ως μέλη του Hellenic Caucus (ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα) του Κογκρέσου, παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο ενισχυθεί τους τελευταίους δύο αιώνες και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί μαζί μας ενάντια στην επιθετικότητα είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία, είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Με τη σειρά του ο Γερουσιαστής Κρις βαν Χόλεν στηλίτευσε την Τουρκία και τον ωμό εκβιασμό της στο NATO, λέγοντας πως ο μόνος που επωφελείται από αυτό είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν:

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: ο Ερντογάν που εκβιάζει τη Σουηδία και τη Φινλανδία σε σχέση με την προσπάθειά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι κατακριτέος. Υποτιμά αυτό που πρεσβεύει η Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Ο μόνος ωφελούμενος από αυτόν τον εκβιασμό, εκτός από τον Ερντογάν, είναι ο Πούτιν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This