Κούρδοι κατά Κυριάκου για το… δίκιο στην Άγκυρα

«Ο αγώνας αυτός δεν έχει καμία διαφορά με τον Αγώνα του 1821. Μαχόμαστε για τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα εναντίον του ίδιου αντιπάλου»

Must Read

Οργή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κουρδική κοινότητα. Η «Φωνή των Κούρδων» στηλίτευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, από όπου έδωσε… δίκιο στην Άγκυρα, ισχυριζόμενος πως «η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Εχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις».

Ειδικότερα, η «Φωνή» ανέφερε: «Θα θέλαμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία επιχείρησε να ποινικοποιήσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων». Οπως εξηγεί, ο «αγώνας αυτός δεν έχει καμία διαφορά με τον Αγώνα του 1821. Μαχόμαστε για τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα εναντίον του ίδιου αντιπάλου. Πολεμάμε για την ελευθερία και για την πατρίδα μας».

Μάλιστα, σημειώνει πως το γεγονός πως ένας Έλληνας πολιτικός προέβη σε μια τέτοια δήλωση προκαλεί λύπη, προσθέτοντας ταυτοχρόνως πως ακόμη πιο λυπηρή ήταν η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία, πλην εξαιρέσεων, σιώπησε. «Αφήνουμε το συμβάν στην κρίση του αδελφικού ελληνικού λαού, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι από αγώνες, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας για αδελφοσύνη, ελευθερία και ομόνοια, για όλους τους λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που επιθυμούν να ζουν με ειρήνη» καταλήγει η «Φωνή των Κούρδων».

Αναλυτικά:

Η Φωνή των Κούρδων για την αντιμετώπιση του Κουρδικού ζητήματος

Μετά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις οποίες δυστυχώς ενεπλάκη και η ελληνική κυβέρνηση, θα θέλαμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία επιχείρησε να ποινικοποιήσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων.

Ο Αγώνας αυτός δεν έχει καμία διαφορά με τον Αγώνα του 1821. Μαχόμαστε για τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα εναντίον του ίδιου αντιπάλου. Πολεμάμε για την ελευθερία και για την πατρίδα μας. Μάλιστα μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ένας Έλληνας πολιτικός προέβη σε μια τέτοια δήλωση. Ακόμη πιο λυπηρή ήταν η στάση της αντιπολίτευσης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), η σιωπή της οποίας ήταν εκκωφαντική.

Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν γνωρίζουν πως οι Κούρδοι όχι μόνο δεν έχουν πειράξει ποτέ την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως αποτελούν τον φυσικό της σύμμαχο. Αφήνουμε το συμβάν στην κρίση του αδελφικού ελληνικού λαού, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι από αγώνες, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας για αδελφοσύνη, ελευθερία και ομόνοια, για όλους τους λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που επιθυμούν να ζουν με ειρήνη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This