Σοκάρει η παραδοχή της Μίνας Γκάγκα – Ούτε το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να βρει έναν αναισθησιολόγο!

Ακυρώθηκε επέμβαση μεταμόσχευσης επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο

Must Read

Οργή και ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για την ακύρωση επέμβασης μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, με περίσσιο θράσος υποστήριξε ότι η ίδια παρενέβη και έκανε ό,τι… μπορούσε προκειμένου να βρεθεί αναισθησιολόγος για να γίνει η μεταμόσχευση, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Κοινώς, η Μίνα Γκάγκα παραδέχτηκε ότι στο υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να βρουν έναν αναισθησιολόγο ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί!

«Το Ιπποκράτειο είναι το μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο για το ήπαρ στην χώρα, εφημερεύει για μεταμοσχεύσεις 20 ημέρες από τις 30. Οι αναισθησιολόγοι του είναι πράγματι λίγοι. Προκηρύξαμε θέσεις πριν από λίγες ημέρες. Δυστυχώς δεν ήρθαν αναισθησιολόγοι απ’ έξω, υπέβαλαν οι αναισθησιολόγοι του Ιπποκράτειου για να πάρουν καλύτερη θέση (από Β΄ σε Α΄, από Α΄ σε θέση διευθυντή)… προσπάθησα να μεταφέρω αναισθησιολόγο και από την Αθήνα, να γίνει μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη… τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό» δήλωσε μιλώντας στον Ant1.

Μάλιστα, στη συνέχεια η ίδια δήλωσε ότι η μεταμόσχευση τελικά έγινε σε άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα, χωρίς να αναφέρει ότι έγινε σε άλλον ασθενή!




Υπενθυμίζεται ότι χθες, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου παρήγγειλε από Πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ηπατικό μόσχευμα 27χρονου δότη προερχόμενο από την Κύπρο προοριζόταν να μεταμοσχευθεί το περασμένο Σάββατο σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη, αλλά η μεταμόσχευση δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Το μόσχευμα τελικά δόθηκε προς μεταμόσχευση σε άλλο ασθενή που ήταν σε αναμονή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This