Η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου πιθανή πρόεδρος στη δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Must Read

Έγινε σήμερα στη Βουλή η κλήρωση των μελών του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη, με την Αρεοπαγίτη Βασιλική Ηλιοπούλου, να αναμένεται, λόγω αρχαιότητας, να είναι και η πρόεδρος.

Η κ. Ηλιοπούλου, η οποία κληρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με άλλους 9 ανώτατους δικαστές (7 τακτικοί και 3 αναπληρωματικοί), ως μέλος της 13μελούς σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι, επίσης, από τις επικρατέστερες για μία από τις θέσεις Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, που επιλέγονται με διαδικασία που περνάει από τη Βουλή με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τους επτά τακτικούς δικαστές και τρεις αναπληρωματικούς, που κληρώθηκαν στη Βουλή ως μέλη της 13μελούς σύνθεσης του ΑΕΔ, υποψήφιες προς προαγωγή είναι επίσης οι αρεοπαγίτες Ελέvη Φραγκάκη (αποχωρεί το 2024) Αvθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Μαρία Κoυβίδoυ (όλες αποχωρούν το ερχόμενο έτος, εκτός της κ. Φραγκάκη που αποχωρεί το 2024) και ο Γεώργιoς Κόκκoρης (αποχωρεί και αυτός το 2023). Παράλληλα, από τα εννέα μέλη (6 τακτικά και 3 αναπληρωματικά), που κληρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, υποψήφιος για θέση Αντιπροέδρου είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Αραβαντινός.

Αναλυτικά τα μέλη

Αναλυτικά, τακτικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι Βασιλική Ηλιοπούλου, Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα και Ελένη Φραγκάκη, ενώ αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι Μαρία Κουβίδου, Γιώργος Κόκορης και Κατερίνα Κρυσταλίδου. Τακτικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας κληρώθηκαν οι Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Σκαρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Όλγα Ζύγουρα και Ρωξάνη Γιαννουλάτου, ενώ αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας και Άννα Καλογεροπούλου.

Χρέη εισαγγελέα, τέλος, αναλαμβάνει η Όλγα Σμυρλή, ενώ αναπληρωματική της θα είναι η Αριστέα Θεοδόση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This