Επιμένει στην απολιγνιτοποίηση η κυβέρνηση εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Λεφτά με το τσουβάλι στις περιοχές που απολιγνιτοποιούνται σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση

Must Read

Ενώ η ενεργειακή κρίση βαθαίνει και για το επόμενο διάστημα οι προβλέψεις είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνες, η κυβέρνηση επιμένει στην απολιγνιτοποίηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση να την διαφημίζει κιόλας και να ισχυρίζεται ότι «είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για να δημιουργηθούν βιώσιμες δουλειές για τους κατοίκους».

Και συνεχίζοντας ανέφερε πως από τα προγράμματα απολιγνιτοποίησης που έχουν σχεδιαστεί από ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους θα έρθουν συνολικά 7 δισ. ευρώ σε αυτές τις περιοχές. Και συνέχισε τονίζοντας ότι η σύμβαση… μεταβίβασης εδαφών από την ΔΕΗ στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ είναι το βασικό εργαλείο για την οικονομική διαφοροποίηση και την άμεση αποκατάσταση των ζωνών απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Μάλιστα απαντώντας στον προβληματισμό βουλευτών της αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το κόστος της μεταβίβασης θα γίνει αζημίως για το Δημόσιο και θα πληρωθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου θα φέρει επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να μην αναγκάζονται να φεύγουν.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις παρατηρήθηκε κατακόρυφη άνοδος στις αγορές βαλιτσών, για να βάλει μέσα ο κόσμος τα λεφτά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This