Μπογδάνος: «Ο Ισοκράτης δεν είπε ποτέ ότι η ελληνική παιδεία σε κάνει Έλληνα»

Must Read

«Μιλώντας για Παιδεία, ας πάψουμε κατ´αρχάς να διαστρεβλώνουμε τον Πανηγυρικό λόγο του Ισοκράτους» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Το “Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας” δεν αναφέρεται γενικά στην ελληνική παιδεία, αλλά συγκεκριμένα στην αθηναϊκή. Ο Ισοκράτης στο επίμαχο χωρίο λέει στους Αθηναίους πως είναι τόσο σπουδαία τα επιτεύγματα της πόλης τους, που έφτασαν να αποκαλούνται περισσότερο Έλληνες όσοι έχουν Αθηναϊκή παιδεία, παρά όσοι είναι Έλληνες στην καταγωγή. Πουθενά και καθόλου δεν δηλώνει ο μέγας Αθηναίος ρήτωρ, όμως, όποιος παίρνει ελληνική παιδεία γίνεται αυτομάτως και Έλληνας» είπε και πρόσθεσε: «Ας πάψουν λοιπόν ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του λογογράφου του κυρίου πρωθυπουργού, να χρησιμοποιούν το “της ημετέρας παιδείας μετέχοντες” – που δεν υπάρχει και πουθενά στο πρωτότυπο – για να μας πείσουν ότι Έλληνας γίνεσαι με λίγα χρόνια σε ένα ελληνικό σχολείο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This