Παρακάμπτουν αποφάσεις του ΣτΕ για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

Με την ανοχή Σταϊκούρα, το Υπερταμείο επιμένει να ελέγχει παρανόμως την πλειοψηφία των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, ευτελίζοντας τη Δικαιοσύνη

Must Read

Περίεργες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων, το Υπερταμείο, με την ανοχή του υπουργού Οικονομικών και των διοικήσεων των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, επιμένει να ελέγχει παρανόμως την πλειοψηφία των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ευτελίζοντας τη Δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον, παρά τις αποφάσεις 190 & 191/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οπως υπενθυμίζουν, το ανώτατο δικαστήριο με τις δύο αποφάσεις του, με συντριπτική πλειοψηφία, ακύρωσε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους τη μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Οι εν λόγω αποφάσεις, 190 & 191/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, εκδόθηκαν σε συνέχεια της 1906/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Εκεί που οι κυβερνήσεις αποδείχτηκαν ανίκανες ή άβουλες να προστατεύσουν τη δημόσια διαχείριση του σημαντικότερου αγαθού για την επιβίωση του ανθρώπου, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, επικαλούμενο το Σύνταγμα, είχε το ανάστημα να διασώσει τη διαχείριση του φυσικού αυτού αγαθού από τις προσπάθειες παράδοσής του στους κανόνες της αγοράς» υπογραμμίζουν.

Επειτα από πέντε μήνες από την ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων (19 Αυγούστου για την ΕΥΔΑΠ και 8 Σεπτεμβρίου για την ΕΥΑΘ), ο υπουργός Οικονομικών και το Υπερταμείο δεν έχουν ακόμη προβεί στις διαδικαστικές ενέργειες, ώστε να επιστρέψουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, όπως διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με άμεσο πλέον κίνδυνο το Υπερταμείο να αποκομίσει παρανόμως ακόμη και το τρέχον μέρισμα των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Επιπλέον, από δημόσιες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου και του υπουργού Οικονομικών, προκύπτει ότι επιχειρεί νέα νομοθετική κατασκευή, με σκοπό να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, κατά προφανή καταστρατήγηση όσων έχει κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This