Κυβέρνηση χωρίς τσίπα: Τόσα σκάνδαλα κι ούτε μία παραίτηση

Τρία χρόνια γεμάτα ψέματα, περιφρόνηση και αλλοίωση της πραγματικότητας από τους... Μαυρογιαλούρους και τους Γκρούεζες του Μητσοτάκη

Must Read

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια διακυβέρνησης έχουν συσσωρευτεί υπερβολικά πολλά σκανδαλώδη λάθη κι αποφάσεις. Κι όμως, δεν έχει υπάρξει ούτε μία παραίτηση! Η γλύκα της εξουσίας είναι τόσο δυνατή, που δεν έχει βρεθεί έστω ένας -για δείγμα- υπουργός να θυσιάσει την καρέκλα του. Η έννοια της «πολιτικής ευθύνης» καταπατάται με τον πιο προσβλητικό τρόπο για τους πολίτες.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Περιτριγυρισμένοι από τους Γκρούεζες των υπουργείων και τους «αυθόρμητους» χειροκροτητές των ΜΜΕ, οι Μαυρογιαλούροι της κυβέρνησης εξακολουθούν να προκαλούν την κοινή γνώμη με τη δράση τους, σε καθημερινή βάση πλέον, επιδεικνύοντας βαθιά περιφρόνηση προς τους απελπισμένους πολίτες, από τους οποίους αύριο θα ζητήσουν ξανά την ψήφο τους…

Σε ποια χώρα, ευρωπαϊκή και δυτική, μάλιστα, δεν θα είχε υποβάλει την παραίτησή της μια υπουργός που πρότεινε -έστω και «παραπλανημένη» αρχικά, όπως είχε δηλώσει- για το Εθνικό Θέατρο έναν καλλιτέχνη ο οποίος στη συνέχεια της θητείας της αποδεικνύεται, με δικαστική βούλα πια, ότι ήταν βιαστής ανηλίκων;

Σε ποια χώρα θα παρέμενε υπουργός ο Στυλιανίδης μόνο και μόνο για να αυτοσυγχαίρεται και να κάνει περιγραφή των καταστροφών σαν να πρόκειται για σπίκερ σε ποδοσφαιρικό αγώνα κι όχι σαν πολιτικό προϊστάμενο που πρέπει να βρίσκει λύσεις προτού συμβεί το κακό; Σε ποια χώρα δεν θα παραιτούνταν υπουργός που θα χάριζε υπηκοότητα σε έναν καιροσκόπο εχθρικού ψευδοκράτους, όπως είναι για την Ελλάδα και την Κύπρο τα Κατεχόμενα;

Σε ποια χώρα δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη, φεύγοντας επί τόπου από την καρέκλα ένας υπουργός που επί θητείας του πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι αβοήθητοι σε ράντσα, ενώ διαβεβαίωνε ότι υπήρχε επάρκεια από ΜΕΘ; Σε ποια χώρα θα έμεναν «βιδωμένοι» στο πόστο τους υπουργοί που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ενεργειακή κρίση και μιλάνε για αυξήσεις 2-3 ευρώ, που μοιράζουν στα κρυφά όπλα σε ξένες χώρες λέγοντας ψέματα στον λαό, που δεν έχουν να παρουσιάσουν μια πληροφορία για δολοφονίες επί μήνες, που μοιράζουν δημόσιο χρήμα σε όσα ΜΜΕ θέλουν αυτοί, που κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους ή που συνομιλούν με Φουρθιώτηδες;

Σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε την υπογραφή της -και ουδέποτε την πήρε πίσω, παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις- για την υπηκοότητα ενός Τουρκοκυπρίου με σκιώδεις δραστηριότητες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ενέπλεξε τη χώρα σε έναν πόλεμο δίχως να ρωτήσει κανέναν, και συνολικά η κυβέρνησή του, που έχει μοιράσει 7,5 δισ. ευρώ κρατικό χρήμα σε απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία.

Το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεσμεύονται ειλικρινώς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσουν την καρέκλα για κανέναν λόγο. Κι αν, τελικά, λέει σε κάτι αλήθεια ο Μητσοτάκης, είναι μάλλον στο ότι θέλει να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Κι αν είναι εφικτό, την τελευταία ημέρα της προθεσμίας! Ποια πολιτική ευθύνη και ποιες παραιτήσεις;

Άσχετα αν θα συρθεί από τις εξελίξεις να προσφύγει νωρίτερα στην κάλπη, η θεμελιώδης προτεραιότητα της κυβέρνησης των «αρίστων» είναι, από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης πριν από τρία χρόνια, να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στο όχημα της εξουσίας μέχρι και το τελευταίο… μίλι. Οι πολίτες, αλλά ακόμα και η θέση της χώρας στον κόσμο, πρέπει να συμμορφωθούν σ’ αυτόν τον σκοπό. Με κάθε κόστος…

Μενδώνη: Κατάργησε διαγωνισμό για να διορίσει απευθείας τον Λιγνάδη

Καθημερινά πια στα θέατρα όλης της χώρας σηκώνονται πανό «είναι βιαστής» για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο καλλιτεχνικός κόσμος, άλλωστε, βοούσε επί χρόνια. Την καταδίκη του με κάθειρξη 12 χρόνια για βιασμούς δύο ανηλίκων ακολούθησε η αναστολή μέχρι την έφεση, δικαστική απόφαση που προκάλεσε σάλο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι ένας απλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης, αλλά ο άνθρωπος που τοποθετήθηκε στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου. Στο ίδιο τιμόνι κατά το παρελθόν είχαν τοποθετηθεί μορφές του πνεύματος και της τέχνης, όπως οι Θεοτοκάς, Ροντήρης, Βενέζης, Μινωτής κ.ά.

Η περίπτωση Λιγνάδη, όμως, είχε μια ιδιαιτερότητα. Μέχρι να διοριστεί αυτός στο Εθνικό Θέατρο ακολουθούνταν άλλη διαδικασία. Η πλήρωση των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών γινόταν μέσω προκήρυξης διαγωνισμού. Η κυβέρνηση Ν.Δ. κατήργησε αυτό το πλαίσιο ούτε δύο μήνες μετά τις εκλογές του 2019…, κι έτσι η αποκλειστική ευθύνη της επιλογής προσώπων πέρασε στα χέρια της υπουργού Πολιτισμού, στην προκειμένη της κυρίας Μενδώνη. Πρακτικά, ο Λιγνάδης διορίστηκε από την υπουργό.

Όταν άνοιξε ο ασκός των αποκαλύψεων για τον Λιγνάδη, η κυρία Μενδώνη δήλωσε «παραπλανημένη»: «Μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε» είπε τον Φεβρουάριο του 2021. Αρνήθηκε, ωστόσο, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της προσωπικής επιλογής της και να παραιτηθεί. Το ίδιο κι όταν ο Λιγνάδης καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν αφέθηκε ελεύθερος κι όταν πλέον σε όλα τα θέατρα σηκώνουν πανό.

Από αριστερά: Χρήστος Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Λίνα Μενδώνη, Κώστας Σκρέκας και Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στυλιανίδης: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις φυσικές καταστροφές να περνούν

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δεν παραιτείται ούτε με τα χιόνια ούτε με τις βροχές ούτε με τις φωτιές ούτε με τίποτα. Είναι πραγματικά υπουργός «παντός καιρού». Η ανικανότητά του να διαχειριστεί τις κρίσεις και οι δηλώσεις του σε στιλ… ζεν ενώ ο κόσμος καίγεται έχει κάνει ρουτίνα τα απελπισμένα και φοβισμένα βλέμματα των απροστάτευτων ανθρώπων από τις φυσικές καταστροφές.

Στις 19 Μαΐου ο Στυλιανίδης δήλωνε με στομφώδη αυτοπεποίθηση, ενδεικτική της άγνοιάς του, για το καλοκαίρι: «Στόχος είναι από φέτος να αλλάξει το δόγμα της πυροπροστασίας και, από την καταστολή και την αντιμετώπιση, να πάμε στην ετοιμότητα και την πρόληψη. Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί μεγάλων δασικών εκτάσεων, δημιουργούνται καινούργιες αντιπυρικές ζώνες και ανοίγουν νέοι δασικοί δρόμοι, ενώ θα υπάρχει και εναέρια επιτήρηση προκείμενου οι δυνάμεις πυρόσβεσης να βρίσκονται στο πεδίο όσο πιο γρήγορα μπορούν».

Ανέφερε, επίσης, ότι πριν από τα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση 590 δασοκομάντος, οι οποίοι είναι νέοι σε ηλικία και ειδικά εκπαιδευμένοι στις δασικές πυρκαγιές. Την πραγματικότητα από τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού αυτές τις ημέρες τη γνωρίζουν όλοι, όσο κι αν την καμουφλάρουν τα συστημικά ΜΜΕ. Η Ελλάδα καίγεται για ακόμα μία χρονιά, όταν, μάλιστα, πέρυσι -επί Χαρδαλιά– είχε υποστεί τη χειρότερη οικολογική καταστροφή όλων των εποχών.

Σκρέκας: Υποσχόταν αύξηση στο ρεύμα… 2 έως 3 ευρώ!

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας ως δήθεν γνώστης των καταστάσεων στο παγκόσμιο κι ελληνικό ενεργειακό τοπίο και παριστάνοντας ότι «βλέπει» μπροστά, έκανε λόγο για αύξηση 2-3 ευρώ στο ρεύμα, ενώ απαξίωνε διαρκώς τον «ακριβό» λιγνίτη. Έκανε, μάλιστα, τον προγραμματισμό του για μέτρα ανακούφισης για τα 2-3 ευρώ…

Αντί να παραιτηθεί για όσα εκτός τόπου και χρόνου δήλωνε, τώρα σύρεται πανικόβλητος στον «φτηνότερο» λιγνίτη, ενώ για τις αστρονομικές αυξήσεις του ρεύματος που γονάτισαν τα νοικοκυριά η κυβέρνηση «απάντησε» με «μαϊμουδιές», όπως το Power Pass, με φορολόγηση υπερκερδών, στα λόγια προς το παρόν, και με διαρκείς κυβερνητικές πιέσεις και παρεμβάσεις προς τη ΡΑΕ προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα υπερκέρδη, διότι οι παραγωγοί ρεύματος, κυρίως η ΔΕΗ του Στάσση, γκρίνιαξαν.

Ο Σκρέκας δήλωνε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021: «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να μην προκαλέσουν σοκ στους καταναλωτές. Η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 ευρώ τον μήνα. Μέχρι και τον Δεκέμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος. Εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες».

«Σιγή ασυρμάτου» για Αγιαβέφε και Turkaegean

Άδωνις Γεωργιάδης

Έχει υπηκοότητες σε πέντε έξι χώρες. Θεωρείται ευεργέτης του ψευδοκράτους. Αναζητείται από την Turkinterpol σε διεθνές επίπεδο με ερυθρά αγγελία για παράνομο διαδικτυακό τόπο στοιχημάτων. Συνελήφθη από την ελληνική μονάδα της Interpol στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Το βιογραφικό του Γιασάμ Αγιαβέφε δημοσιεύτηκε σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ μετά τη φαεινή ιδέα και πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη να δοθεί τιμητική υπηκοότητα σ’ αυτόν τον καιροσκόπο με το περίεργο παρελθόν. Κατά τον κ. Γεωργιάδη ο τύπος αυτός είναι… ευεργέτης και αξίζει τέτοια τιμή.

Η πολιτική ευθιξία, ωστόσο, δεν αγγίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, φυσικά, δεν παραιτήθηκε. Και δεν παραιτείται γενικώς. Αντίθετα, ξέρει να διατάζει ΕΔΕ. Όταν έσκασε η βόμβα για το Turkaegean, ο Άδωνις Γεωργιάδης γνώριζε φυσικά πως ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη. Επιχείρησε να ξεγλιστρήσει, όμως, διατάσσοντας ΕΔΕ για να πέσει το φταίξιμο σε κάποιον διοικητικό υπάλληλο. Αν ρωτήσει κάποιος τον Γεωργιάδη ποιος έχει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτά τα δύο μείζονα θέματα, ασφαλώς και δεν θα δείξει τον εαυτό του.

Πλεύρης: Αργοπεθαίνοντας εκτός ΜΕΘ

Επί θητείας Θάνου Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας τον περασμένο χειμώνα σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ σε νεκρούς από κορωνοϊό αναλογικά με τον πληθυσμό. Ο ίδιος, όμως, θεωρεί ότι δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Κι ας φώναζαν οι γιατροί στα νοσοκομεία από τον περασμένο Σεπτέμβριο κιόλας για κλειστές ΜΕΘ και για ασθενείς που θα πεθάνουν σε ράντσα.

Ο Πλεύρης τότε έλεγε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις. Στις 31 Αυγούστου 2021, τη μέρα που ανέλαβε υπουργός, η Ελλάδα μετρούσε 13.691 θανάτους έπειτα από ενάμιση χρόνο πανδημίας. Σε μόλις εφτά μήνες, στις 8 Απριλίου 2022, οι νεκροί είχαν διπλασιαστεί σε 28.000.

Πέτσας: Η λίστα της ντροπής στα ΜΜΕ

Ο Στέλιος Πέτσας και ο τρόπος που μοίρασε το δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει ως προς την ελευθερία του Τύπου. Κι όμως, έμεινε στο πόστο του ως αρμόδιος για θέματα Ενημέρωσης μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και μετά μετατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην εξεταστική της Βουλής, βέβαια, για το χρήμα που μοιράστηκε στα ΜΜΕ δεν τόλμησε να περάσει ούτε απ’ έξω. Δεν είχε καν την ευθιξία να πάει να υπερασπιστεί τις επιλογές του

Παναγιωτόπουλος: Ο πρώτος υπουργός στην Ιστορία που στέλνει όπλα στα… κρυφά!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έγινε ο πρώτος υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Ιστορία της Ελλάδας που στέλνει όπλα… νύχτα σε μια άλλη χώρα, λέγοντας ψέματα ότι μία φορά έγινε, ενώ είχε γίνει τουλάχιστον έξι, και αρνούμενος να ενημερώσει τη Βουλή για το είδος των όπλων κι από πού ακριβώς τα στερείται η Ελλάδα.

Δεν ζήτησε καν την έγκριση της Βουλής, δεν ενημέρωσε ποτέ την κοινή γνώμη ή τα πολιτικά κόμματα και, βέβαια, ακόμα και σήμερα ουδείς γνωρίζει τι όπλα έστειλε η χώρα μας στην Ουκρανία. Σαν να μην είναι δημόσια περιουσία τα όπλα και σαν να μην του πέφτει λόγος του κάθε πολίτη που τα έχει πληρώσει από την τσέπη του για να είναι η χώρα θωρακισμένη.

Αντίθετα, αντί να μας ενημερώνει ο Έλληνας υπουργός για την αποστολή των ελληνικών όπλων, το έπραξαν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. Κι όμως, ούτε καν πέρασε ποτέ η σκέψη από το μυαλό του Παναγιωτόπουλου να παραδεχτεί ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και να αποχωρήσει.

Χατζηδάκης: Η παγκόσμια πατέντα για τις συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που εκτός των άλλων «φόρτωσε» με εισήγησή του στον ελληνικό λαό τον Στάσση της ΔΕΗ, με τα μπόνους και τους μισθούς… πλανητάρχη, υποσχέθηκε γρήγορες συντάξεις.

Προσέλαβε ορδές από ιδιώτες, που δήθεν θα βοηθούσαν, αλλά οι συνταξιούχοι ακόμη περιμένουν ή παίρνουν έναντι. Μάλιστα, εφηύραν την παγκόσμια πατέντα της «σύνταξης εμπιστοσύνης», πετώντας… λευκή πετσέτα, με παραδοχή πως δεν μπορούν να βγουν έγκαιρα και σωστά οι κανονικές συντάξεις.

Οι «ανεξιχνίαστοι» Τσιάρας, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Θεοδωρικάκος

Από αριστερά: Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωστής Χατζηδάκης, Στέλιος Πέτσας και Κωνσταντίνος Τσιάρας

Για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα δεν συντρέχει κανένας λόγος εξηγήσεων ή έστω έρευνας για τις διαρροές που προκάλεσαν τα σκανδαλώδη και ψευδή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη θα παραπέμπονταν σε ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση Novartis.

Παρά τις δημοσιογραφικές καταγγελίες που «έδειξαν» διαρροές από δικαστικές πηγές και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας δεν αγχώνεται. Δείχνει σαν να μην αγγίζει το υπουργείο του αυτή η ιστορία παραπλάνησης και διασποράς fake news.

Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ουδέποτε εξήγησε γιατί μιλούσε με τον Φουρθιώτη, ενώ το αριστερό χέρι του πρωθυπουργού, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ακόμη ψάχνει να βρει μήπως έφτασε στο Μαξίμου η αποκαθηλωτική για την κυβέρνηση έκθεση Τσιόδρα για τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δεν έχει να παρουσιάσει επί τόσους μήνες στο υπουργείο ένα στοιχείο για τη στυγνή δολοφονία του Καραϊβάζ. Παρά τις πιέσεις για αποτελέσματα ακόμα κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρά το γεγονός ότι η ανικανότητα εύρεσης των δολοφόνων εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This