Προεδρικό Μέγαρο: Σε εξέλιξη η δεξίωση για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Mε διευρυμένη λίστα προσκεκλημένων και έντονη εκπροσώπηση από την Κοινωνία των Πολιτών

Must Read

Τους πολιτικούς αρχηγούς, μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων με ιδιαίτερη κοινωνική δράση και προσφορά, τους οποίους επισκέπτεται και στηρίζει υποδέχτηκε απόψε, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της δεξίωσης για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με διευρυμένη λίστα προσκεκλημένων και έντονη εκπροσώπηση από την Κοινωνία των Πολιτών, καθώς, μεταξύ άλλων, έχουν κληθεί και άτομα από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, άτομα με Αναπηρία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άτομα από τον χώρο της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της Οικονομίας, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, αριστεύσαντες μαθητές, φοιτητές Ρομά, στελέχη Αεροπυρόσβεσης, άστεγοι, πρόσφυγες, καθώς και η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών με τον προπονητή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προσκληθεί η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, γενετιστής, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron και ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός- επιστήμονας του διαστήματος.

Επίσης, προσκλήσεις έλαβαν και ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα, ο Σελίμ Παρασκευάς, νεαρός Ρομά που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Λίλιαν Στεφανάκη, δήμαρχος Γαύδου, ο Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στην ακριτική Χάλκη, αλλά και η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου έτους.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική που θα ερμηνεύσουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

  • Δείτε δηλώσεις της ΠτΔ:




Μητσοτάκης: Πολιτική σταθερότητα με ισχυρό Κράτος Δικαίου και ανάπτυξη

Στην οξεία ενεργειακή κρίση, την πανδημία, αλλά και τις προκλήσεις κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Οπλισμένη με πείρα σχεδόν πέντε δεκαετιών, η Δημοκρατία μας καλείται, σήμερα, να αναμετρηθεί με νέα εξωγενή προβλήματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει ενεργειακή επάρκεια και μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζει και τους πολίτες της με στοχευμένα μέτρα απέναντι στις ανατιμήσεις. Τα οφέλη από την ανάταξη της οικονομίας επιστρέφουν έτσι στην κοινωνία. Πάντα όμως με σχέδιο και ευθύνη, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη συλλογική πρόοδο».

«Τα μηνύματα των αγωνιστών κατά της Δικτατορίας γίνονται φάροι για τους μαχητές της σύγχρονης Δημοκρατίας. Μας καλούν να την προστατέψουμε από το ψέμα και τη δημαγωγία», επισήμανε, επίσης, ο πρωθυπουργός.

«Σαράντα οχτώ χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα ζητήματα πολιτικής αυτογνωσίας, κράτους δικαίου και αναζήτησης διεθνούς ρόλου. Η κεντρική σημασία της κυπριακής τραγωδίας και των αγώνων του Πολυτεχνείου άνοιξαν τον δρόμο στον οριστικό εκτοπισμό φασιστικών επιβουλών του πολιτεύματος», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τιμούμε πάντα όλους εκείνους που από την πρώτη ημέρα της επιβολής της Δικτατορίας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και το πλήρωσαν είτε με τη ζωή τους, είτε με βασανισμούς, είτε με εξορίες. Με τις προσωπικές θυσίες τους δημιούργησαν κλίμα κοινωνικής καταδίκης και διεθνούς απομόνωσης του δικτατορικού καθεστώτος, καθιστώντας το εντελώς ευάλωτο. Αυτές οι θυσίες ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές που συνέβαλαν στον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας. Αυτές οι θυσίες παραμένουν και σήμερα επίκαιρες», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν. Ανδρουλάκης: Η δημοκρατία απαιτεί διαρκή εγρήγορση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και ως δεδομένη, η Δημοκρατία χρειάζεται επαγρύπνηση.

«Στο διάβα των 48 ετών από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αν κάτι διδαχτήκαμε, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι η Δημοκρατία όσο δεδομένη και αν θεωρείται, απαιτεί διαρκή εγρήγορση. Είδαμε πως από την ισχυρή Ελλάδα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., οδηγηθήκαμε λόγω τραγικών πολιτικών επιλογών στο χείλος της χρεοκοπίας. Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όπου η δημοκρατία υποχωρεί συνεχώς … Αλλά ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας απειλείται από την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων, την κρίση των θεσμών και την ανάδειξη ηγεσιών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ σε πολύ ισχυρές χώρες του πλανήτη», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης στο μήνυμά του.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This