Δυσαρεστημένος ο Μητσοτάκης με τους «γύπες» των αγορών

Τού ήρθε ξαφνική επιφοίτηση, με... τρία χρόνια καθυστέρηση!

Must Read

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του διευθυντή του «Βήματος της Κυριακής» Αντ. Καρακούση, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης τονίζει, σχεδόν εξοργισμένος, σε συνομιλητές του ότι «δεν γίνεται να μην αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι από αυτήν τη στάση (τους για το φυσικό αέριο) μόνον οι traders κερδίζουν».

Φαίνεται πως ήρθε ξαφνική επιφοίτηση στον κ. Μητσοτάκη! Γιατί ήταν ο ίδιος που ακριβώς πριν από τρία χρόνια (επηρεασμένος, ίσως, από τους φίλους του, τύπου Παπασταύρου) θεοποιούσε τους διεθνείς παίκτες του χρήματος, καλώντας τούς ηγέτες των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. να ακολουθήσουν τις επιταγές τους. Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Λευκωσία στις 29 Ιουλίου 2019, ο πρωθυπουργός έκρινε ότι «είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μη μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας»;

Τον έβαλαν στον… πάγο

Περίπου έναν μήνα αργότερα, τον Αύγουστο του 2019, όταν ο κ. Μητσοτάκης πήγε να πει τα ίδια -για τις αγορές και το ελληνικό πλεόνασμα- στον τότε Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν και στην τότε Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκ. Μέρκελ, αμφότεροι τον έβαλαν στον… πάγο. Τού είχαν απαντήσει ότι μέριμνα των εκλεγμένων ηγετών είναι η προστασία των φορολογούμενων πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος, και όχι τι κάνουν πρόσκαιρα -για τα συμφέροντά τους- οι «γύπες» των αγορών.

Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια και ο κ. Μητσοτάκης το συνειδητοποίησε και ο ίδιος. Άργησε πολύ, αλλά πάλι καλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This