Νεοπλουτισμοί στη δεξίωση για τη Δημοκρατία

Συνωστισμός στο Προεδρικό από «λαμπερές παρουσίες», ανέμελους κοσμικούς και γραφικές καρικατούρες του δημόσιου βίου

Must Read

Η φετινή δεξίωση για τη 48η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου δόθηκε πάνω στις στάχτες που αφήνουν στο διάβα τους οι φωτιές που καταστρέφουν απʼ άκρου εις άκρον τη χώρα.

Το γεγονός δεν στάθηκε αρκετό ώστε να αναχαιτίσει τις συνήθεις εκδηλώσεις πολιτικού νεοπλουτισμού από διάφορους πολιτικούς εκπροσώπους, που αδυνατούν να αντιληφθούν ό,τι βρίσκεται έξω από τη μίζερη πολιτική επιβίωσή τους. Μαζεύτηκαν χθες, υπό συνθήκες ενός απωθητικού συνωστισμού, «λαμπερές παρουσίες», ανέμελοι κοσμικοί και γραφικές καρικατούρες του δημόσιου βίου, ίσως για να τονίσουν εντονότερα τον μελαγχολικό χαρακτήρα της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας που ζει αυτάρεσκα, ερήμην της Ιστορίας, χωρίς θεμελιώδεις στόχους και ζωτικές προβολές στο μέλλον.

Το ενσάρκωσε αυτό η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία σε ακόμα έναν πληκτικό διδακτικό λόγο της, σαν να βρισκόταν ακόμα στην έδρα, άδραξε την ευκαιρία να υπερασπιστεί το σινάφι της, που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα μετά την απαράδεκτη αντιμετώπιση που επιφύλασσε στον Λιγνάδη, λέγοντας σε μια αποστροφή: «Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Κατάθεση στεφανιού

Στη δεξίωση προσκλήθηκαν άτομα από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, Άτομα με Αναπηρία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από τον χώρο της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της Οικονομίας, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, αριστεύσαντες μαθητές, Ρομά φοιτητές, στελέχη δασοπυρόσβεσης, άστεγοι, πρόσφυγες, καθώς και η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών με τον προπονητή της. Νωρίτερα η ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στην οξεία ενεργειακή κρίση, στην πανδημία, αλλά και στις προκλήσεις κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” παραμένει επίκαιρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Στην ατμόσφαιρα εργατικής – λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στη δικτατορία απέδωσε το ΚΚΕ τη Μεταπολίτευση. «Η δημοκρατία θα αποκατασταθεί πλήρως όταν αποχωρήσει ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης και ο τελευταίος έποικος από την Κύπρο», υπογράμμισε η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This