Σήμερα στην Αθήνα η Αναλένα Μπέρμποκ – Αύριο θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια

Άραγε θα ρωτήσει κανείς την άποψή της για το ανθελληνικό άρθρο της «Bild»;

Must Read

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία αύριο Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μπέρμποκ, πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών στην Ιστορία της Γερμανίας, στην πρώτη αυτή επίσημη επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα θα μεταβεί κατόπιν (στις 11:15) στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια, για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ, μετά το πέρας της συνάντησής τους θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια δε, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων. Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Θυμίζουμε πως η Γερμανίδα ΥΠΕΞ ήταν να επισκεφθεί τη χώρα μας αρχές Ιουνίου, αλλά η νόσησή της από Covid-19 την ανάγκασε να αναβάλει το ταξίδι της.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This