Οι «αφηνιασμένοι» της ομογένειας στηρίζουν Μητσοτάκη…

Must Read

«Σφίξανε» οι ζέστες και πλημμύρισε η Ελλάδα τουρίστες αλλά και από ομογενείς από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Όλοι καλοδεχούμενοι ασφαλώς, ειδικά οι ομογενείς μας καθώς αφήνουν πλούσιο συνάλλαγμα σε μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Οι ομογενείς μάλιστα το ‘χουν συνήθειο να διοργανώνουν την εποχή αυτή «παγκόσμια» συνέδρια, καθώς από όλες τις ηπείρους συναντώνται στον τόπο τους.

Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι αρκετοί, όχι μόνο δεν απαλλάχτηκαν από τα πατροπαράδοτα ελληνικά ελαττώματα στη διασπορά, αλλά τα επαύξησαν…

Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Καυκάς, «μόνιμος» Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βοστώνης. Τις μέρες αυτές βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ηλεία και θα μάλιστα θα… βραβευθεί για τα «ανδραγαθήματά» του… Ποια είναι αυτά;

Το κυριότερο «κατόρθωμα» του Βασίλη Καυκά είναι η απόπειρα υφαρπαγής του εράνου της Ομογένειας Αμερικής για την Μυρτώ (σ.σ. που έμεινε ανάπηρη μετά την επίθεση και τον βιασμό από Πακιστανό το 2012 στην Πάρο) που βρέθηκε πάλι πρόσφατα στη δημοσιότητα. Το δικαστήριο της Βοστώνης τον καταδίκασε το 2017 και διέταξε την απόδοση όλου του εράνου στην Μυρτώ.

Ο κύριος αυτός παρουσιάστηκε και πάλι πρόσφατα στην Ηλεία με ψεύτικο προσωπείο, ως πρόεδρος της παλαιότερης τριτοβάθμιας ομογενειακής οργάνωσης στην Αμερική, του Εθνικού Συμβουλίου (HANC).  Η αλήθεια είναι ότι πρόεδρος του HANC είναι ο Βασίλης Ματαράγκας ενώ έχουν προγραμματιστεί εκλογές προσεχώς.

Ο Βασίλης Καυκάς προσπαθεί από πρόπερσι με τη βοήθεια του «Μητσοτακικού κυκλώματος» στις ΗΠΑ (με ηγέτη τον πρώην υφυπουργό και επιτέλους…«μαστερούχο» στα 70 του Αντώνη Διαματάρη) να πάρει την ηγεσία του HANC, κίνηση που έχει αποτραπεί με άλλη δικαστική απόφαση.

Η όλη υπόθεση φαίνεται να αφορά παρέμβαση στην Ομογένεια ενόψει εκλογών, όπου κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να προωθηθούν για «βουλευτές επικρατείας» για να εκπροσωπούν την Ομογένεια Αμερικής, η οποία ωστόσο,τους έχει «ξεράσει» προ πολλού.

Έτσι θα δει άσπρη μέρα ο Ελληνισμός; Αλίμονο..

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This