Ο Ακάρ απειλεί με εισβολή στο Καστελλόριζο και ο Οικονόμου κάνει πρόταση για… αγώνα κολύμβησης 

Στον κόσμο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Με χαλαρό ύφος και πρόταση για ειρηνικό αγώνα κολύμβησης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις νέες απειλές που εκτόξευσε ο Χουλουσί Ακάρ, λίγο προτού το γεωτρύπανο Abdulhamid Han ξεκινήσει τις έρευνες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο!

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δείχνει να μην παίρνει σοβαρά τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων που έχουν κάνει «σουρωτήρι» τον ελληνικό εναέριο χώρο με υπερπτήσεις, ονειρεύεται αγώνες κολύμβησης με τους θρασύτατους γείτονες.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τη νέα πρόκλητική δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας πως «αν θέλει ο Θεός», μπορεί να έρθουν κολυμπώντας μέχρι το Καστελλόριζο, ο Οικονόμου σκέφτηκε πολύ για να απαντήσει το εξής: «Μια καλή ιδέα θα ήταν να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην δημιουργούνται εστίες έντασης. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες».

Αναφορικά με τον απόπλου του Abdulhamid Han σήμερα, ο ίδιος απάντησε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις εξελίξεις: «Παρακολουθούμε προσεκτικά και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πάντοτε απέναντι στις προκλήσεις η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Την πλειοδοσία δηλώσεων την παρακολουθούμε και δεν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας» είπε.

Δείτε επίσης: Θράσος Ακάρ – Νέες απειλές για Καστελλόριζο και για τουρκική «επίσκεψη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This