Η Σακελλαροπούλου εξέδωσε ανακοίνωση για τον Γκορμπατσόφ και όχι για την μικρασιατική καταστροφή!

Νέο, τεράστιο ατόπημα.

Must Read

Μνήμη και λήθη για το 1922

Μόνο η εφημερίδα «δημοκρατία» τίμησε χθες, όπως άρμοζε, τη μνήμη των Μικρασιατών αδελφών μας που έπεσαν θύματα της γενοκτονικής μανίας των Τούρκων και της ευμενούς -προς τους σφαγείς- ουδετερότητας των «συμμάχων» μας. Μόνο η εφημερίδα μας, απ’ όλα τα ΜΜΕ, αφιέρωσε το σύνολο της ύλης της στη Μικρασιατική Καταστροφή και υπενθύμισε πως ό,τι γράφει η Ιστορία δεν παραγράφεται.

Τα υπόλοιπα ΜΜΕ, οι δημοσιολόγοι, τα πολιτικά κόμματα, οι διανοούμενοι συμπεριφέρθηκαν λες και ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Ασχολήθηκαν με όλα, εκτός από το σημαντικότερο. Ούτε καν στο διαδίκτυο δεν έγινε λόγος για τα γεγονότα της 31ης Αυγούστου στη Σμύρνη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σκέφτηκε να εκδώσει ανακοίνωση για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αλλά λησμόνησε το δράμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Δεν βρήκε λόγια για να μιλήσει για όσα πλήγωσαν το έθνος. Μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα της σιωπής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που αρθρογράφησαν για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας».

Υπάρχει βέβαια και η δικαιολογία ότι στην Ελλάδα έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού η 14η Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι έωλο. Η 14η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί στο πλαίσιο της «προσαρμογής» των αυθεντικών ημερομηνιών στο Νέο Ημερολόγιο, το οποίο επιβλήθηκε το 1923. Το 1922, όμως, το ημερολόγιο έδειχνε 31 Αυγούστου όταν οι Τούρκοι ξεκινούσαν τον εμπρησμό της Σμύρνης και προέβαιναν σε αγριότητες που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος.

Γι’ αυτό χθες πανηγύριζαν οι Τούρκοι. Γι’ αυτό επανέλαβε ο Ερντογάν όλες τις αθλιότητες που συνηθίζει να λέει για το 1922. Τα ελληνικά ΜΜΕ, όσοι αρθρώνουν δημόσιο λόγο και οι πολιτικοί, εκλεγμένοι και μη, όφειλαν να τιμήσουν την ημέρα και δεν το έπραξαν.

Κι όσα οι άνθρωποι επιλέγουν να λησμονούν αυτά τείνουν να επαναλαμβάνονται. Η λήθη είναι επικίνδυνη και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, αφού συνορεύει με τον θάνατο, την απώλεια…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This