Εξεταστική: Μάχη για κατά του απορρήτου από την αντιπολίτευση

Με το καλημέρα η Ν.Δ. «έδειξε» συγκάλυψη!

Must Read

Αντικυβερνητικό μέτωπο με το καλημέρα δημιούργησαν στην Εξεταστική για τις υποκλοπές το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ακόμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν εξελέγη ομόφωνα.

Τώρα η συζήτηση αφορά τα διαδικαστικά. Η ΝΔ πρότεινε να υπάρχει πλήρης μυστικότητα στις συνεδριάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπρότεινε να μην αναπαράγονται οι συνεδριάσεις από το κανάλι της Βουλής, όμως τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται αφού το Προεδρείο απαλείψει από τη δημοσίευση αναφορές σε εθνικά απόρρητα. Ανάλογη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ κινούμενο στο ίδιο πλαίσιο πρότεινε να αποφασίζει η Επιτροπή (και όχι το προεδρείο) τι θα απαλείφεται από τα πρακτικά.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση συμμετείχαν 28 από τα 29 μέλη της Εξεταστικής (απουσίαζε ο Άγγελος Τόλκας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Ημαθία όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας).

Για τη θέση του προέδρου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης έλαβε 16 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 12 λευκά. Για την θέση του αντιπροέδρου η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου (ΝΔ) πήρε 16 ψήφους, ο Δημήτρης Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) 10 και υπήρξαν και 2 λευκά. Για τη θέση του γραμματέα ο Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ) πήρε 16 ψήφους, η Τάνια Ελευθεριάδου 9 και υπήρξαν και 3 λευκά.

Τα λευκά προέρχονται από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25 και τον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σημειώνεται ότι ο Δ. Μπιάγκης υποστηρίχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου από ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα επιπλέον κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This