Άρχισε τα νταηλίκια και τις προκλήσεις ο νέος ψευδομουφτής στην Ξάνθη

Ξεκίνησε τις επιθέσεις μιλώντας για «τουρκική μειονότητα»

Must Read

Δεν πέρασαν ούτε τέσσερις ημέρες από τη στημένη και παράνομη ψηφοφορία εκλογής ψευδομουφτή στην Ξάνθη, και άρχισε με προκλητικές δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αυτός που εξέλεξαν, ο Μουσταφά Τράμπα.

Ο μουσουλμάνος κληρικός μιλά για «πρακτικές διακρίσεων» που ασκούνται κατά της «τουρκικής» μειονότητας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, λέγοντας ότι «οι ελληνικές Αρχές θέλουν να εγκαταστήσουν χριστιανούς στα γραφεία των μουφτήδων».

Οπως δήλωσε ο ψευδομουφτής, «η νομική βάση του θεσμού του μουφτή είναι η Συνθήκη των Αθηνών του 1913, ο νόμος 2345 που θεσπίστηκε το 1920 και η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, αλλά η Ελλάδα παραβίασε τα θεμελιώδη δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας βάσει των δύο αυτών συνθηκών», διορίζοντας από την Πολιτεία άλλον μουφτή.

Επιτέθηκε δε και στα ελληνικά ΜΜΕ, ισχυριζόμενος ότι τήρησαν «ανήθικη και παράνομη» στάση απέναντί του, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως μουφτή. Ο Τράμπα είπε ότι αυτό που έγινε ήταν «ξεκάθαρη διάκριση που έβλαπτε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» της μειονότητας, κάνοντας λόγο για «μαύρη προπαγάνδα».

Σημείωσε επίσης ότι, παρόλο που η «τουρκική» μειονότητα μπορεί να προσεύχεται ελεύθερα στην Ελλάδα, οι θρησκευτικές της ελευθερίες «παραβιάζονται σοβαρά», καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει εκδώσει διατάγματα με ισχύ νόμου «για να αποδυναμώσει το ίδρυμά μας και να το μετατρέψει σε κρατικό γραφείο».

Τόνισε μάλιστα ότι «οι ελληνικές Αρχές βάζουν τα δυνατά τους για να αποτρέψουν την επισκευή και τη συντήρηση των τζαμιών στην περιοχή, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες για τη συντήρηση και επισκευή τζαμιών στη Δυτική Θράκη».

Ο προκλητικός νέος ψευδομουφτής της Ξάνθης δεν άρχισε καλά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This