Η… πανδημία φταίει για τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, κατά τον Πλεύρη!

Βρήκε την εύκολη λύση ο κύριος υπουργός

Must Read

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση και εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τους ακτινολόγους – ακτινοθεραπευτές, το οποίο περιλάμβανε και παράταση στις ρυθμίσεις για την πανδημία.

Η κατάσταση στο ΕΣΥ, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και η έλλειψη σε αναισθησιολόγους απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε την χαοτική και επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών κατάσταση με τις λίστες των χειρουργείων, έριξε όμως την ευθύνη στην… πανδημία. Και ανέφερε: «Οι λίστες χειρουργείων έχουν επιδεινωθεί, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες στον κόσμο, λόγω της πανδημίας».

Και επισήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα των αναμονών είναι διαχρονικό, αναφέροντας ότι για να βελτιωθεί η κατάσταση η κυβέρνηση έφερε τη διάταξη για τη συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και ότι θα βγει νέα προκήρυξη για να καλυφθούν θέσεις αναισθησιολόγων.

«Πιστεύουμε ότι θα ανοίξουμε τώρα μία ακόμα κλίνη, η οποία υπάρχει, χειρουργική, για να μπορούν να «τρέξουν» περισσότερο τα τακτικά χειρουργεία. Θα εκδοθεί και η προκήρυξη για τις θέσεις που ευελπιστούμε να καλυφθούν. Είμαστε σε συνεννόηση και με τις ιδιωτικές κλινικές να πάρουμε αναισθησιολόγους. Στα Παίδων είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί δεν αρκεί να βρεις έναν αναισθησιολόγο, πρέπει να βρεις και αναισθησιολόγο που να γνωρίζει να χειρίζεται περιστατικά παιδιών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This