Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης με ήθελε όμηρό του»!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη μιντιακή ηγεμονία που στηρίζει την κυβέρνηση

Must Read

Το πέπλο σιωπής που έχει απλωθεί στο μιντιακό τοπίο της χώρας -για το οποίο, βέβαια, φέρει βαρύτατες ευθύνες από το παρελθόν και το κόμμα του- στηλίτευσε από τηλεοράσεως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Λίγες μόλις ώρες προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, με σκοπό να εντείνει τις προσπάθειες για να φωτιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση, και μερικές ημέρες προτού περάσει το κατώφλι της Εξεταστικής της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Οpen και προστέθηκε σε εκείνους που καταγγέλλουν ότι «υπάρχει μια μιντιακή ηγεμονία που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνει κακό στη χώρα».

Εκτιμώντας πως η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου έγινε για εσωτερικούς λόγους, είπε ότι «ήθελαν να ακούν και να μου στείλουν το Predator κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε 15 του Σεπτέμβρη και έληξε μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος». Καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε το κόμμα του σε ομηρία, υποστήριξε ότι αυτό αποδεικνύεται από την επίθεση της Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ, καθώς -όπως είπε- από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο η «γαλάζια» παράταξη «κάνει συντονισμένο πόλεμο παραπληροφόρησης στο ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε πως υπέβαλε επίσημο αίτημα στην ΑΔΑΕ, ζητώντας να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του φακέλου του, και η Αρχή τού απάντησε πως βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021 δεν μπορεί να του παράσχει αυτή την ενημέρωση. Ερωτηθείς την ίδια ώρα για τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το ενδιαφέρον του κοινού για τις υποθέσεις των υποκλοπών βρίσκεται μόλις στο 2,8%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως «η Δικαιοσύνη δεν κινείται βάσει των δημοσκοπήσεων», κατηγορώντας τη Ν.Δ. πως εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, όπως έκανε και με την υπόθεση Λιγνάδη.

Την Παρασκευή θα καταθέσει στην Εξεταστική ως τελευταίος μάρτυρας

Οσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με νόημα πως το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλείται είναι ο ίδιος και όχι εκείνοι που έχουν εμπλακεί και έχουν παραιτηθεί από τη θέση τους. Σημειωτέον πως η Εξεταστική Επιτροπή ρίχνει αυλαία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον τελευταίο μάρτυρα, την προσεχή Παρασκευή. Αν και αρχικά δεν είχε ξεκαθαριστεί αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, καθώς το κόμμα του είχε καταγγείλει πολλάκις τη διαδικασία, με αιχμή το απόρρητο που επικαλείται η Ν.Δ., τελικώς αποφασίστηκε να καταθέσει κανονικά.

Αμεσως μετά την κατάθεσή του θα δοθεί προθεσμία δύο εβδομάδων στα κόμματα προκειμένου να συντάξουν τα πορίσματά τους και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μια τελική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This