Δεν τόλμησαν να πουν ό,τι έλεγαν στη Βουλή!

Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσαν στο Ειδικό Δικαστήριο πως δεν έχουν κανένα στοιχείο για την ενοχή Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου

Must Read

Κανένα στοιχείο δεν είχε να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο η Εύη Χριστοφιλοπούλου που να αποδεικνύει πως η πρώην εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, δεν απέστειλε αμελλητί στη Βουλή την αναφορά που είχε γίνει κατά του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, επειδή είχε κάποια σκοπιμότητα.

  • Από τις Μαρία Παναγιώτου, Εμμανουέλα Τσουδερού

Επίσης, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χθες, κατά την πέμπτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, πως δεν γνωρίζει κανένα στοιχείο, που να την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκάλεσε με κάποιον τρόπο αυτήν την απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του, η οποία άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας κι αυτός πως δεν μπορεί να καταλογίσει δόλο στην κυρία Τουλουπάκη, αλλά και πως δεν γνωρίζει κάποια ανάμειξη του κ. Παπαγγελόπουλου στις αποφάσεις της πρώην εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς.

Αερολογίες

Βέβαια, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε παράλληλα στην κατάθεσή του πως όσα υποστηρίζει στη Βουλή είναι εν ολίγοις αερολογίες, οι οποίες δεν στηρίζονται σε στοιχεία, γι’ αυτό και δεν μπορεί να τις καταθέσει στο δικαστήριο.

«Στη Βουλή μπορεί να ήταν δυνατόν να πω ότι πίσω από όλα ήταν ο Παπαγγελόπουλος, αλλά εδώ δεν έχω στοιχεία για να αναφέρω στο δικαστήριο κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «η κυρία Ράικου έχει καταγγείλει κάποια πράγματα τα οποία τείνουν να καταδείξουν ότι ο υπουργός καθοδηγούσε τις έρευνες», αλλά επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Ζήτησε, όμως, να κληθεί να καταθέσει ξανά, εάν αναφέρει το όνομά του στην κατάθεσή της η κυρία Ράικου, γεγονός που έκανε πολλούς στην αίθουσα να απορούν για τον εάν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  γνωρίζει τι πρόκειται να καταθέσει η εισαγγελέας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο, είπε πως θα τον καλέσει αργότερα να απαντήσει σε πολιτικό μόνο επίπεδο, αφού στο δικαστήριο ο βουλευτής παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει να έχει καμία ανάμειξη ο πρώην υπουργός στην υπόθεση.

Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός πως η κυρία Χριστοφιλοπούλου απέδωσε ευθύνες και στην προκάτοχο της κυρίας Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία είχε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις αναφορές κατά του κ. Κουρουμπλή στο γραφείο της, χωρίς να ενεργήσει.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This