Νέο θερμό επεισόδιο γαλάζιου βουλευτή με υπουργό!

Κόντρα Γεωργαντά – Μαντά για τις ελιές Καλαμάτας που δεν είναι από την Καλαμάτα!

Must Read

Πυκνώνουν οι κόντρες υπουργών και βουλευτών της ΝΔ. Την επομένη των παραπόνων που εξέφρασαν οι βουλευτές στον Κ. Μητσοτάκη κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και των συστάσεων του πρωθυπουργού για «σεμνότητα», στη Βουλή υπήρξε κόντρα του κυβερνητικού βουλευτή Περικλή Μαντά, που εκλέγεται στη Μεσσηνία, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά για τις ελιές Καλαμών. 

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει η ονομασία ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON» που αφορά τις ελιές της Μεσσηνίας. Όμως τον Αύγουστο η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις παραγωγών από την υπόλοιπη Ελλάδα, έβγαλε και την ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATΑ» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON». Έτσι θα υπάρχουν ελιές Καλαμάτας για παράδειγμα από την Αιτωλοακαρνανία!

«Αποφύγατε να συναντήσετε τους συναδέλφους σας βουλευτές, παρ’ όλο που μας το είχατε υποσχεθεί», διαμαρτυρήθηκε ο Π. Μαντάς. «Με συνειδητή μου επιλογή δεν κάλεσα πολιτικό προσωπικό», του απάντησε ο Γ. Γεωργαντάς.

«Αποδυναμώνεται η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητα της ελληνικής παραγωγής, η οποία πλέον απειλείται με εγκατάλειψη», κατήγγειλε ο Π. Μαντάς. «Δεν είναι δυνατόν να νομίζει κάποιος ότι όταν χρησιμοποιείς μια ονομασία προέλευσης δεν παραπλανάς τους καταναλωτές, δεν είναι δυνατόν να νομίζει κάποιος ότι η χρήση της ονομασίας της ποικιλίας δεν συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, δεν είναι δυνατόν να νομίζει κάποιος ότι η χρήση δεν συνιστά εκμετάλλευση της φήμης της προστατευόμενης ονομασίας», τόνισε ο Π. Μαντάς και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι η απόφασή σας αυτή ήταν προς το συμφέρον των παραγωγών και των προστατευόμενων προϊόντων του τόπου μας και, δυστυχώς, φοβάμαι ότι πιθανόν να ανοίξει ένας ασκός του Αιόλου».

«Στον Έλληνα παραγωγό της Φθιώτιδας, στον Έλληνα παραγωγό της Λακωνίας, στον Έλληνα παραγωγό της Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος έχει χιλιάδες τόνους για εξαγωγή ενός προϊόντος που φέρει 200 εκατομμύρια τον χρόνο στη χώρα, δεν μπορώ να του πω ότι δεν μπορεί να εξάγει με τον όρο «Καλαμάτα»», αντέδρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και είπε ότι η παραγωγή της ελιάς Καλαμών είναι 80.000 τόνοι, αλλά το ΠΟΠ προϊόν είναι 277 τόνοι, δηλαδή μόλις το 0.38% της συνολικής παραγωγής!

«Πουθενά δεν λέει ένας κανονισμός ότι ένα προϊόν ΠΟΠ θα πρέπει να κυριαρχεί σε ποσότητες στην περιοχή του και γι’ αυτό είναι και προστατευόμενο, γιατί έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γιατί καλλιεργείται με συγκεκριμένο τρόπο. Γι’ αυτό το προστατεύει η Ευρώπη», απάντησε ο Π. Μαντάς χωρίς να μεταπείσει τον υπουργό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This