Η απάντηση Δένδια στις νέες προκλήσεις Ακάρ

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας»

Must Read

Οι νέες καθημερινές πλέον προκλητικές δηλώσεις των γειτόνων κατά της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, πήραν απάντηση δια στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρίσκεται στη Βαρσοβία όπου και συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του, τον οποίο και ενημέρωσε για «την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας που φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».




Και συνέχισε αναφέροντας: «Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά επίσης δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει. Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο “Μνημόνιο Συνεννόησης” που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο».

Τόνισε δε ότι: «Σήμερα, συζητήσαμε επίσης το θέμα της μετανάστευσης. Από την άποψη αυτή, καταδίκασα τις προσπάθειες εργαλειοποίησης της δυστυχίας όσων αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα έχουν πέσει θύματα τέτοιων “υβριδικών επιθέσεων”. Για την επιτυχή αντιμετώπισή τους, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων της ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This