«Ο Μητσοτάκης είναι ο αρχικοριός»!

Ο Ν. Ανδρουλάκης, καταθέτοντας στην PEGA, υπέδειξε τον πρωθυπουργό ως εγκέφαλο της παρακολούθησής του

Must Read

Τον πρωθυπουργό υπέδειξε ευθέως ως εγκέφαλο της παρακολούθησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η παρακρατική μεθόδευση στήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, την ώρα που στο κόμμα του μαινόταν η μάχη της διαδοχής.

Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ σχολίασε εισαγωγικά ότι «η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρησιμοποιεί το Predator, αλλά δεν κάνει και τις κινήσεις που χρειάζονται για να μάθουμε επιτέλους ποιος το χρησιμοποιεί, γιατί δεν είμαι το μόνο κρούσμα».

Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης από τον συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αλβάρεζ, όπου ανήκει και η Ν.Δ. την οποία υπερασπίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Ν. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «Περιμένουν από το θύμα να πει γιατί το παρακολουθούσαν και να βρει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει ποιος έχει το Predator. Ακούω την επίκληση εθνικού λόγου. Ποιοι εθνικοί λόγοι είναι πίσω από έναν δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή πίσω από έναν πολιτικό που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία ενός κόμματος; Και να σας προβληματίζει, διότι τα επιχειρήματα που είπατε τα χρησιμοποιούν πολλές φορές ο Ορτέγκα και ο Μαδούρο». Άφησε μάλιστα βαρύ υπαινιγμό, προσθέτοντας αμέσως μετά: «Να σας προβληματίζει πάρα πολύ. Τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε εις βάρος μου χρησιμοποιούν τα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής. Να είστε σίγουρος ότι εγώ αγαπάω περισσότερο την Ελλάδα από αυτούς που σας έστειλαν αυτές τις ερωτήσεις, διότι ουδέποτε θα έκανα χρήση τέτοιων δόλιων πρακτικών εις βάρος της δημοκρατίας μας για να εκθέσω διεθνώς την Ελλάδα».

Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής υπογράμμισε ότι οι δημοκρατικές αρχές δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και πρόσθεσε: «Από εσάς τι ζητάω; Οσους προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία για να μείνουμε στο σκοτάδι και για να μη μάθουμε την αλήθεια, όταν έρθετε στην Αθήνα, να ζητήσετε να τους δείτε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες». Σχολιάζοντας την πρωθυπουργική συνέντευξη στους «Sunday Times», όπου ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «αυτοί που ήθελαν να πετύχουν κάτι το πέτυχαν. Διέρρηξαν τις σχέσεις μου με το ΠΑΣΟΚ», ρώτησε: «Τελικά ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησης ή εθνικός; Διότι ο πρωθυπουργός αλλάζει τις απόψεις του σαν τα πουκάμισα. Πώς λέει ένας πρωθυπουργός ότι είναι νόμιμο λάθος, αν δεν ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης; Και πώς απολύει τον πιο στενό του συνεργάτη, τον ανιψιό του, από γραμματέα, και τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών αν δεν ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης; Κανείς δεν θέλει να φορτωθεί το άγος αυτής της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This