Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Δένδια με το Μέγαρο Μαξίμου

Προσωπική η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών για την εκκένωση των Ελλήνων πολιτών από την Ουκρανία

Must Read

Η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να καλέσει τους Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία να αναχωρήσουν από τη χώρα, ήταν ακόμα μια νέα απόδειξη ότι οι σχέσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ βρίσκονται σε ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία αυξάνονται και οι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο, η ανακοίνωση για εκκένωση ήταν προσωπική απόφαση του Νίκου Δένδια, ο οποίος δεν ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε σήμερα στο ΥΠΕΞ τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση με τα ελληνοτουρκικά, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς οι Τούρκοι έχουν αυξήσει την προκλητικότητα και τις απειλές σε ακραίο βαθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας, φανερά ενοχλημένος από την στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει να μην επιδιώκει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δεν ενημέρωσε σήμερα το Μαξίμου ούτε για την ενημέρωση που έκανε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασκεί μια προσωπική διπλωματία (και στην εξωτερική πολιτική), χωρίς να «λογαριάζει» το ΥΠΕΞ, έχει προκαλέσει αρκετά επεισόδια ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Δένδια. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος απουσίαζε από την Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Επιπλέον, η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών πριν από έναν μήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βόσπορο , εξέθεσε για ακόμα μια φορά την προσωπική εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού. Ο κ. Δένδιας όταν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη συνάντηση είπε αφήνοντας αιχμές, πως του είναι παντελώς αδύνατον να ιχνηλατήσει το τι συνέβη, καθώς η εικόνα που του δόθηκε την επόμενη ημέρα (σ.σ. όταν συνάντησε τον Μητσοτάκη) ήταν ότι είχε πάει εξαιρετικά. Ο υπουργός είπε ότι ο ίδιος προσωπικά ήταν πολύ υπέρ αυτής της συνάντησης γιατί θεωρούσε πως για να υπάρξει ένα άνοιγμα δεν θα χρειαζόταν να γίνει από κάτω προς τα πάνω.

Είναι πλέον εμφανές ότι η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα φορτισμένη

Δείτε επίσης:

ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Να αναχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες πολίτες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This