Damnatio memoriae: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φλερτάρει» με την απόλυτη τιμωρία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συμμαχήσει με τον υπόκοσμο για να «ξεφορτωθεί» τον Κώστα Καραμανλή και ό,τι αυτός συμβολίζει

Must Read

Είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί με κάθε τρόπο την απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτική σκηνή, πιστεύοντας ότι έτσι ακόμα και μετά την επερχόμενη ήττα, θα μπορέσει να μετατρέψει το κόμμα σε μία «προσωπική επιχείρηση», προκειμένου να εξασφαλίσει την ατιμωρησία.

Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκε ο Κυριάκος τον υπόκοσμο για να συμμαχήσει μαζί του. Ο υπόκοσμος έφερε τον Κυριάκο πρώτα στην προεδρία της ΝΔ και έπειτα στην εξουσία, προκειμένου να διασφαλίσει την ατιμωρησία και να συνεχίσει την ληστεία στα δημόσια ταμεία εις βάρος πλέον της ίδιας της επιβίωσης του έθνους.

Η καταστροφή που έχει επιφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ελληνικό έθνος, είναι πραγματικά άσυλληπτη. Ο οικονομικός όλεθρος, είναι ίσως το μικρότερο κακό που έχει προκαλέσει ο πρωθυπουργός στα χρόνια της διακυβέρνησης του. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει συνηθίσει να βυθίζεται στην ανέχεια, αλλά πάντα υπάρχει η προοπτική να βρεθεί πάλι στην επιφάνεια και να ανασάνει.

Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού όμως σε καιρό ειρήνης, όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, είναι πλήγματα που μένουν βαθιά χαραγμένα στον εθνικό κορμό. Αυτό το ζοφερό σκηνικό σε συνδυασμό με την εξόντωση – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας της κυβέρνησης – ενός πανάρχαιου κομματιού του ελληνισμού, τους Έλληνες της Ουκρανίας, αρκούν για να εξοβελίσουν το όνομα «Μητσοτάκης» από την εθνική συλλογική μνήμη.

Όλα αυτά τα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού Έθνους, έγιναν με την αμέριστη στήριξη και συνδρομή του υποκόσμου που ακόμα διατηρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία. Ήταν αυτός ο υπόκοσμος που επέτρεψε στον πρωθυπουργό να δομήσει το διαβόητο Επιτελικό Κράτος, έναν ολοκληρωτικό μηχανισμό εξουσίας που έχοντας την απόλυτη στήριξη των ΜΜΕ, του επέτρεψε να διαπράξει τα ανοσιουργήματά εις βάρος της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην μεταπολίτευση που βάσισε την εξουσία του στην δαιμονοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, ανάλογα με τις απαιτήσεις των συμφερόντων που υπηρετούσε. Από τους «ψεκασμένους» στους «λαϊκιστες», τους «αρνητές» που ουσιαστικά ήταν «αρνητές του Μητσοτάκη». 

Οι δημοσιογράφοι που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα έπαιρναν βραβεία για την έρευνα τους, η οποία είχε ως κίνητρο την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στην χώρα του Μητσοτάκη βαπτίστηκαν ως «συμμορίτες» και επιχειρήθηκε η ηθική, νομική ακόμα και βιολογική τους εξόντωση.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιθυμεί πάση θυσία την απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή από τη Νέα Δημοκρατία και την ενεργό πολιτική σκηνή. Αυτό άλλωστε του επιβάλλουν οι ολιγάρχες που τον συντηρούν στην εξουσία και τα πλούτη.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι πως η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή απλώς θα επισφράγισει την χειρότερη τιμωρία που επιφυλάσσει η ιστορία σε έναν πολιτικό αυτού του επιπέδου: Την Damnatio memoriae.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This