Όλοι ήξεραν για τον Πάτση, αλλά ουδεμία ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός…

Ξεδιάντροπη προσπάθεια να βγει «εκτός κάδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Must Read

«Φταίει ο Πρωθυπουργός για ποιον λόγο; Που ένας βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι δεν πρέπει να χτυπά πόρτες του Δημοσίου για να παίρνει δουλειές;» Αυτή ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε ερώτηση για το εν έχει ευθύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο με τον Ανδρέα Πάτση.

Την ώρα που ο ίδιος ο βουλευτής Γρεβενών δηλώνει σχεδόν… διακαναλικά, ότι όλοι ήξεραν και το κόμμα (σ.σ. από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίο διεγράφη), για τη «δράση» του αυτή τη διετία-τριετία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μια ακόμη φορά προσβάλει τη νοημοσύνη της κοινωνίας, προσπαθώντας να απομακρύνει την «καυτή πατάτα» από τα χέρια του Πρωθυπουργού.

Ενός Πρωθυπουργού που κατά τους αυλικούς του, δεν φταίει σε τίποτα, δεν έχει ευθύνη για τίποτα, δηλαδή με λίγα λόγια, δεν ξέρει τι γίνεται στο «μαντρί» του.

Κι ας είπε ο κ. Οικονόμου πως και στο παρελθόν είχαν γίνει υποδείξεις στον βουλευτή: «Ενδεχομένως τότε, να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα. Προφανώς για να είναι η απόφαση αυτή που είναι τώρα, σε μία συμπεριφορά παρατεταμένη, πάρθηκε αυτή η απόφαση και πήγαμε εκεί που πήγαμε».

Άρα μια χαρά γνώριζαν όλοι -και ο Πρωθυπουργός- τι συνέβαινε, παρά τις αστείες προσπάθειες και δικαιολογίες περί του αντίθετου..




Είπε ακόμα ο Γιάννης Οικονόμου:

«Αυτή η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως πράγματα που στη δική μας αντίληψη είναι αυτονόητα. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση … Κάποιες επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας αξιακή ερμηνεία δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή ούτε με τις αρχές της ΝΔ. Δεν μπορεί να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικό, οφείλεις όμως, ηθικά, μόνος σου, να βάζεις ένα όριο, αυτό είναι και το όριο της παράταξης: να μην παίρνεις δουλειές από φορείς που συμμετέχει το Δημόσιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Για την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, κ. Κωνσταντόπουλου, είπε: «Το λέει στην ανακοίνωσή του: για λόγους ευθιξίας. Προφανώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις και ελέγχεται γι’ αυτή του την επιλογή. Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση στο αν κι εκεί υπήρχε ένα μέρος της ευθύνης γι αυτή την συμπεριφορά που ξαναλέω ότι ηθικά δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ. Είναι στενάχωρο, δεν είναι κάτι που το χρειαζόταν η κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This