Ιδού τα κοινόχρηστα που δεν πληρώνει η Κεραμέως

Πανηγυρική δικαίωση του ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το χρέος της υπουργού Παιδείας αποτελεί η επιτόπια έρευνα στην πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18, στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Must Read

Πλήρη δικαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το χρέος κοινοχρήστων της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιτόπια έρευνα που κάναμε στην περιοχή.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι, μάλιστα, έξαλλοι με την καθυστέρηση στην καταβολή των κοινοχρήστων του διαμερίσματος, που περιήλθε στην κυριότητα της υπουργού και του αδερφού της μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ο οποίος είχε την επικαρπία. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, «υπάρχουν ένοικοι που δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και παρ’ όλ’ αυτά πληρώνουν κανονικά τα κοινόχρηστα, ενώ η υπουργός δεν έδωσε ούτε ευρώ».

Η δικηγόρος των ενοίκων κυρία Συμεώνα Σαφλούκα – Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε στη «δημοκρατία», ήταν, μάλιστα, αποκαλυπτική: «Διάβασα το ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας. Είναι απόλυτα σωστό και η οφειλή υπάρχει από την πλευρά της κυρίας υπουργού. Στα δύο δικαστήρια που έγιναν ουσιαστικά δεν μπορούν να θεωρηθούν τετελεσμένες οι αποφάσεις. Μπορούμε να κάνουμε έφεση, γιατί υπήρξε απόφαση με βάση ένα πολύ μικρό τυπικό θέμα, γιατί δεν είχα καταθέσει εγώ ένα χαρτί που ζητούσε το δικαστήριο για τις πληρωμές των υπόλοιπων ενοίκων, καθώς η πρώτη αγωγή κατατέθηκε κατά του πατέρα της κυρίας υπουργού, που ήταν ο επικαρπωτής του ακινήτου, ενώ η κυρία υπουργός και ο αδερφός της είχαν τότε την υψηλή κυριότητα».

Η κυρία Σαφλούκα – Παπαδοπούλου αποκάλυψε, επίσης, ότι «έχει γίνει νέο συμβούλιο των ενοίκων της πολυκατοικίας και αποφάσισαν να κατατεθεί νέα αγωγή, αυτή τη φορά κατά της κυρίας Κεραμέως και του αδερφού της, γιατί αυτά τα χρήματα για τα κοινόχρηστα εξακολουθούν να τα χρωστάνε, δεν πλήρωσαν τίποτα εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια και έχουμε πλέον όλα τα στοιχεία για να τα διεκδικήσουμε δικαστικώς. Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα κατατεθεί η αγωγή, με απόφαση των ενοίκων της πολυκατοικίας. Μου έχουν δώσει την εντολή».

Οι δηλώσεις αυτές εκθέτουν ακόμα περισσότερο την υπουργό, η οποία είναι προφανές ότι επί της ουσίας καλείται πλέον να απαντήσει και σε νέα ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα ο σάλος παίρνει και πολιτικές διαστάσεις.

Η πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18, στη Θεσσαλονίκη

Στην έρευνα στην πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18 εντοπίσαμε, μάλιστα, αναρτημένες στην είσοδο αυτής τις λίστες με την οικονομική υποχρέωση κάθε ενοίκου για τα κοινόχρηστα, από την εταιρία Οργάνωση, στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το διαμέρισμα της κυρίας Κεραμέως οφείλει στη λίστα του Σεπτεμβρίου 2022 το ποσόν των 3.675,75 ευρώ!

Τα κοινόχρηστα στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα το χρέος των 3.675,75 ευρώ

Αρα, από πού προκύπτει αυτό που αναφέρει η κυρία υπουργός ότι δεν χρωστάει χρήματα για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας; Αποτελεί, αν μη τι άλλο, δυσφημιστικό για μια υπουργό της κυβέρνησης η οποία δηλώνει 1.500.000 ευρώ στο «πόθεν έσχες» της να αφήνει ένα τέτοιο ποσό οφειλής σε ακίνητο δικής της ιδιοκτησίας (50-50 με τον αδερφό της) και να «παραμιλάει» η γειτονιά. «Εμείς κορόιδα είμαστε που πληρώνουμε; Το ρεύμα και το νερό στο σπίτι λειτουργούν κανονικά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν διαμένει κάποιος στο διαμέρισμα. Δεν είμαστε φύλακες, αλλά η υποχρέωση πρέπει να πληρωθεί, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ούτε το ασανσέρ, που θέλει συντήρηση, ούτε τα καλοριφέρ, που είναι παλιά», λένε οι εκπρόσωποι της επιτροπής της πολυκατοικίας.

Προσθέτουν ακόμα: «Βάλαμε χρήματα από τα αποθεματικά του ταμείου μας για να πληρώσουμε το ασανσέρ, επειδή δεν πλήρωσε η κυρία υπουργός. Τι να κάναμε; Να μέναμε χωρίς ασανσέρ επειδή δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις της η κυρία Κεραμέως; Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης της οικοδομής πλέον»…

Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο πολύ γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υφυπουργός Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, ενώ όλη τη διαδικασία κατάθεσης αγωγής κατά της κυρίας Κεραμέως και του αδερφού της ανέλαβε η δικηγόρος κυρία Σαφλούκα, η οποία μας ανάφερε: «Η κυρία Κεραμέως βάσει νόμου πρέπει να πληρώνει το ποσό των κοινοχρήστων, άσχετα εάν το σπίτι κατοικείται ή όχι, δεδομένου ότι δεν έχει αφαιρέσει τα σώματα του καλοριφέρ από το διαμέρισμα και ο νόμος είναι σαφής, πρέπει να εφαρμόζεται από όλους, ακόμα κι αν πρόκειται για υπουργό της κυβέρνησης».

Εχει κανένας αντίρρηση;

Απειλές και εξώδικο κατά της «δημοκρατίας»

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για το χρέος των 3.470 ευρώ από τα απλήρωτα κοινόχρηστα διαμερίσματος που της ανήκει στη Θεσσαλονίκη ήταν απειλές και εξώδικα.

Επί της ουσίας η κυρία Κεραμέως αυτό που έκανε με την απάντησή της ήταν να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε αντιδικία ετών με τους υπολοίπους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι με συνεχείς δικαστικές οχλήσεις την καλούν να πληρώσει τα χρωστούμενα. Αυτή η πανικόβλητη προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις της έρχεται ως συνέχεια της νοοτροπίας που παρουσιάζει με τη συμπεριφορά της σε συνταξιούχους και ανθρώπους του μεροκάματου τα τελευταία χρόνια.

Η κυρία Κεραμέως με το εξώδικο που έστειλε στη «δημοκρατία» μάς κατηγορεί ότι δεν αναφέραμε την κατάληξη των δύο αγωγών που της έχουν ασκηθεί, τις οποίες, όπως μας ενημερώνει στο εξώδικο, έχει κερδίσει. Ωστόσο, αυτό που παραμένει, η ουσία του προβλήματος δηλαδή, είναι ότι, παρά το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας κέρδισε τις αγωγές, οι αντίδικοί της επανήλθαν με νέο εξώδικο, με το οποίο της ζητούν να πληρώσει, με τη δικαστική αντιδικία να συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό.

Οπως αποδεικνύεται σήμερα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας μάλλον έχουν δίκιο σε όσα αναφέρουν στο εξώδικο που έστειλαν στην κυρία Κεραμέως στις 15 Ιουλίου του 2022, καθώς μέχρι τώρα, τρεις μήνες μετά, τα χρωστούμενα ακόμη δεν τα έχει πληρώσει. Στα κοινόχρηστα του μηνός Σεπτεμβρίου διαπιστώνουμε ότι το χρέος έχει αυξηθεί και έχει φτάσει στα 3.600 ευρώ, με το ποσό που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα της υπουργού για τον συγκεκριμένο μήνα να φτάνει τα 40 ευρώ.

Στο εξώδικό της προς τη «δημοκρατία» η κυρία Κεραμέως μάς κατηγορεί ότι, εκτός από τις αγωγές που κέρδισε, δεν δημοσιεύσαμε το δικό της εξώδικο ως απάντηση σε αυτό που της έστειλαν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Παραλείποντας τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά και με βάση την ψευδή εικόνα που δημιουργείται στον αναγνώστη, η εφημερίδα σας διατυπώνει υπό μορφή ερωτήσεων αν η συμπεριφορά αυτή από εμάς είναι από “τσιγκουνιά”, “αδιαφορία για τους συμπολίτες μου” ή “νοοτροπία ατιμωρησίας”».

Στο δικό τους εξώδικο προς την κυρία Κεραμέως οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος η υπουργός ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Σε μία περίοδο που βιώνουμε αύξηση ακόμα και των πιο βασικών αγαθών διαβίωσης, που η κάθε οικογένεια που διαμένει στην οικοδομή μας, είτε χαμηλοσυνταξιούχων είτε εργαζομένων, αντιμετωπίζει τις δικές της οικονομικές δυσκολίες, παλεύουμε όλοι οι υπόλοιποι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικοδομή και να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις της έναντι τρίτων, κρατώντας ταυτόχρονα σε καλό επίπεδο την υγιεινή και ασφάλεια των κοινοκτήτων και κοινοχρήστων χώρων. Τις κοινόχρηστες δαπάνες που δεν καταβάλλετε εσείς για το διαμέρισμά σας, τις οποίες αυθαιρέτως και κατά παράβαση του κανονισμού αφαιρείτε, τις επιβαρυνόμαστε όλοι οι υπόλοιποι, προκειμένου να πληρώνονται έγκαιρα όλοι οι απασχολούμενοι της οικοδομής (καθαρίστρια, συντηρητής ανελκυστήρα κ.ο.κ.), καθώς και οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) με κίνδυνο, καθυστερώντας κάποια από τις υποχρεώσεις της οικοδομής, να διακοπεί η παροχή θέρμανσης ή ηλεκτρικού ρεύματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των υπέργηρων ενοίκων αλλά και την ασφάλεια των παιδιών».

Το εξώδικο «φωτιά» των ενοίκων της πολυκατοικίας

Κόντρα μετά το αιχμηρό σχόλιο Τσίπρα

«Εχει πολλά ακίνητα η γυναίκα, δεν μπορεί να ξέρει σε κάθε ακίνητο τι γίνεται. Θα τα ξέχασε μάλλον. Εμείς που μένουμε σ’ ένα έχουμε τον διαχειριστή να μας τραβάει το μανίκι, χτυπάει την πόρτα…», σχολίασε ειρωνικά χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι η Νίκη Κεραμέως δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα σε σπίτι της στη Θεσσαλονίκη. «Θλιβερό ότι υιοθετεί άκριτα ένα συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», απάντησε η υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This