Αμηχανία Ανδρουλάκη για Λοβέρδο

Ο βουλευτής λειτουργεί σαν «πέμπτη φάλαγγα» της ΝΔ, ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη δεν προτίθεται να τον διαγράψει - τουλάχιστον όχι προεκλογικά

Must Read

Την περασμένη εβδομάδα η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ είπε αυτό που όλοι υπαινίσσονται στη Χαριλάου Τρικούπη και κανένας δεν λέει δημόσια. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, επικεφαλής του παρακρατικού συστήματος που λειτουργούσε υπό την πρωθυπουργική αιγίδα στο Μαξίμου, σχετιζόταν άμεσα με τον διεκδικητή της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Από εκείνη την ώρα που η εξεταστική επιτροπή της Ευρωβουλής PEGA ήρθε στην Αθήνα και έκανε τις ευθύβολες διαπιστώσεις της για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν σαν να σήμανε ξαφνικά σιγή ασυρμάτου. Αμήχανη η ηγεσία του κόμματος υποδέχθηκε την είδηση, ενώ ο στενός περίγυρος του Νίκου Ανδρουλάκη αποφεύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Οι βασικοί συνεργάτες του παραπέμπουν στη δήλωση του προέδρου ότι «όλοι κρίνονται και όλοι θα κριθούν στην ώρα τους. Θέλανε να ελέγξουν τις εξελίξεις στο κόμμα μας» λένε, αλλά δεν προχωρούν παρακάτω… Αυτό, σύμφωνα με έμπειρα κομματικά στελέχη, σημαίνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται -προεκλογικά τουλάχιστον- να λάβει διοικητικά μέτρα και να διαγράψει τον βουλευτή, που λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγα της Ν.Δ. στο ίδιο του το κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε κάθε δημόσια παρέμβασή του, άλλωστε, δεν αφήνει αμφιβολίες για τη μετεκλογική στάση του. Είναι πρόθυμος να συνεργαστεί τόσο με τη Ν.Δ. -υπό έναν αρχηγό που δεν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εννοείται- όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτό θα το κάνει με… βαριά καρδιά.

Μύχια επιθυμία

Μύχια επιθυμία του Ν. Ανδρουλάκη είναι να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές με αυτοδυναμία η Ν.Δ. και να ηττηθεί, με ένα ποσοστό χαμηλότερο από τις προηγούμενες επιδόσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αναδειχθεί ο ίδιος σε αξιόπιστο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Για την ώρα, σημειώνεται μια αξιοπρόσεκτη απροθυμία του Ν. Ανδρουλάκη να ενισχύσει το έργο της PEGA και ο ίδιος εξαπολύει βολές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον προσπαθεί επίμονα να συσχετίσει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Την ώρα που η μπάλα βρισκόταν στη δική του αυλή ο ίδιος «έδειχνε» ως βασικό προμηθευτή συστημάτων παρακολούθησης την αξιωματική αντιπολίτευση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This