Ετοιμάζει διάβημα στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Θα ζητήσει εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη

Must Read

Η πρόκληση της Τουρκίας δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη και αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Έτσι, ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία και να ζητήσει εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη.

Η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα είναι εκείνη που θα ζητήσει με ρηματική διακοίνωση εξηγήσεις από την Τουρκία, για το πρωτοφανές περιστατικό με την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας στη γείτονα.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως η επτάωρη κράτησή του στη Σμύρνη δεν ήταν τεχνικό, αλλά ένα τεχνητό λάθος, στο πλαίσιο του μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, και προειδοποίησε ότι στην Τουρκία το βαθύ κράτος έχει ισχυροποιηθεί πολύ και η χώρα διολισθαίνει στα άκρα, πιθανότατα δίχως επιστροφή.

«Απαράδεκτη πρόκληση» την χαρακτήρισε και ο Θεοδωρικάκος

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Αμέσως μετά στις δηλώσεις τους, εκτός από τα σχετικά με την συνάντηση, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην Έδεσσα, αλλά και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε. στον Έβρο από την Ελληνική Αστυνομία.

Σχολίασε όμως και την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση, όπως την χαρακτήρισε, με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών, τονίζοντας πως η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί στοιχειώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This