Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οξύμωρο

«Κρύφτηκε» πάλι για τις υποκλοπές ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg – Είπε ότι είναι «ευρωπαϊκό πρόβλημα»

Must Read

Οι υποκλοπές, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα ενεργειακά στη «σκακιέρα» της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι έρευνες που προαναγγέλθηκαν για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα δυτικά και νoτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, ήταν μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg, από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός απέφυγε όλες τις ευθύνες στο ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων και κρύφτηκε πίσω από το διεθνή χαρακτήρα του θέματος, ενώ με μια ατάκα του, «απογείωσε» και την έννοια του οξύμωρου, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα… απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις!

Μα… το παράνομο δεν απαγορεύεται de jure; Ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή, είπε ότι θα απαγορέψει το απαγορευμένο! Και το θεωρεί αυτό στόχο και κατόρθωμα.

«Ήμουν πολύ σαφής, αναγνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά -δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, το έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- και χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για την αντιμετώπισή του. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν να μετατρέψουμε αυτό το πραγματικό πρόβλημα σε ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά (μεταξύ άλλων).

ΗΠΑ και ενέργεια

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

Για τα ενεργειακά, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα «θα γίνει ένας κόμβος φυσικού αερίου και θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις ανάγκες των Βαλκανίων, της κεντρικής Ευρώπης και ίσως και της Ουκρανίας. Θέλουμε να γίνουμε ένας καθαρός εξαγωγέας καθαρής ενέργειας προς την κεντρική Ευρώπη, αλλά και μια ενδιάμεση χώρα σύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αφρική».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This