Εχθρική κίνηση: Τον Οκτώβριο ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Αλίεφ και τώρα αναγνωρίζει το ψευδοκράτος!

Μόνη λύση η απειλή διακοπής διπλωματικών σχέσεων με τον μόνιμο σύμμαχο της Τουρκίας

Must Read

Ξεκάθαρα εχθρική κίνηση προς τον Ελληνισμό αποτελεί όχι η απόφαση του Ερντογάν να επιβάλλει το ψευδοκράτος σαν παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών -άλλωστε τον Ερντογάν τον ξέρουμε- αλλά η αποδοχή του ψευδοκράτους από τα υπόλοιπα κράτη, με τα οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στον εν λόγω Οργανισμό συμμετέχουν Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Τουρκία και Ουζμπεκιστάν. Ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών (Türk Devletleri Teşkilatı), που παλαιότερα ονομαζόταν Τουρκικό Συμβούλιο ή Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών (Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi), είναι διακυβερνητικός οργανισμός του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι η προώθηση της συνολικής συνεργασίας μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών.

Διαβάστε ακόμη: Την προσπάθεια της Άγκυρας να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος, καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Η αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς οι συγκεκριμένες χώρες προσδίδουν στο ψευδοκράτος κρατική οντότητα.

Όταν δε μόλις αρχές Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στη Σόφια, στο περιθώριο της τελετής έναρξης λειτουργίας του διασυνδετηρίου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Και έθεσαν επί τάπητος συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ανέλυσαν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση τον τομέα της ενέργειας.

Για ποια συνεργασία μιλάμε όταν το Αζερμπαϊτζάν ουσιαστικά αναγνωρίζει το ψευδοκράτος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This