Λιβυκές προκλήσεις: Ανάκληση του Λίβυου αντιπροσώπου στην Αθήνα – Ζητούν εξηγήσεις από τον Έλληνα Επιτετραμμένο στην Τρίπολη

Ξεσάλωσαν τα φερέφωνα της Τουρκίας με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ - Συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ στη Βεγγάζη

Must Read

Επειδή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν έπεσε στην παγίδα που του έστησε η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης (η οποία είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με την Τουρκία), η Τρίπολη αποφάσισε να «τραβήξει το σχοινί» και μετά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο της πόλης έστησε έναν οχετό δηλώσεων και απειλών για «διπλωματικά μέτρα» και άλλα τέτοια ωραία.




Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας της βόρειας Αφρικής, αλλά και του μεταβατικού επικεφαλής της κατά του κ.Δένδια, ανακοινώθηκε ότι ανακλήθηκε ο Λίβυος Πρέσβης στην Ελλάδα και κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας Επιτετραμμένος στην Τρίπολη, ως «ένδειξη διαμαρτυρίας».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Μοχάμεντ Χαμούντα είπε στο Ean Libya ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης κάλεσε τον Πρέσβη του στην Ελλάδα και τον Έλληνα Επιτετραμμένο στην Τρίπολη, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ωμή συμπεριφορά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο αεροδρόμιο Mitiga».




Μέσω FIR Μάλτας από Τρίπολη για Βεγγάζη!

Μέσω του FIR της Μάλτας αναχώρησε το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την ελληνική αποστολή από την Τρίπολη στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η λιβυκή πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης του ελληνικού κυβερνητικού αεροπλάνου από την Τρίπολη στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα αρκετή αναμονή στο αεροσκάφος.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η πτήση να γίνει μέσω του FIR της Μάλτας και από εκεί ανατολικά μέχρι τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης για μετάβαση στη Βεγγάζη.




Οικονόμου: Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν κατά το ταξίδι του Νίκου Δένδια στη Λιβύη, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση πρόσθεσε πως «η επίσκεψη συνεχίζεται κανονικά» και πως «οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης».

Αν πάντως χρειάζεται να γίνει ειδική διευκρίνηση γι’ αυτό, τότε κάτι πάει πολύ λάθος στην Κυβέρνηση…

Φουλ επίθεση κατά του Δένδια από τα τουρκικά ΜΜΕ!

Ως γνωστόν, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και στην προκειμένη περίπτωση ο λύκος είναι η Άγκυρα.

Μέσω των φερεφώνων της στα ΜΜΕ η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς!




Ηaber7:

«Διπλωματική θρασύτητα από τον Έλληνα υπουργό Δένδια – Πολύ σκληρή δήλωση από τη Λιβύη»

Yeni Safak:

«Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Δένδιας: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβαλε την υπογραφή του σε ένα τεράστιο διπλωματικό αίσχος στη Λιβύη. Ο Δένδιας, τον οποίο ήρθε να συναντήσει η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά Μανγκούς, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, τη λεγόμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: “Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης”».

Millyet:

«Οι ελληνικές τηλεοράσεις διέκοψαν το πρόγραμμά τους, κάνοντας λόγο για “σοβαρό επεισόδιο”! Τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια, ο οποίος πέταξε για την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, τον περίμενε μια έκπληξη στο αεροδρόμιο. Η ελληνική αποστολή είχε αποφασίσει να μεταβεί στη Βεγγάζη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο. Τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι “του στήθηκε παγίδα”».

Cumhurriyet:

«Διπλωματική κρίση Ελλάδας – Λιβύης: Ο Δένδιας επιστρέφει άρον άρον. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και επέστρεψε χωρίς καμία εξήγηση».

Star:

«Διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών! Ο Έλληνας υπουργός επέστρεψε αρνούμενος να κατέβει από το αεροπλάνο. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, και έφυγε από το αεροδρόμιο χωρίς εξηγήσεις, προκαλώντας κρίση μεταξύ των δύο χωρών».

«Απάντηση» με συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ

Μετά τη δωρεά εμβολίων στη Λιβύη, που έγινε στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του LNA, Χαλίφα Χαφτάρ.

«Συνάντηση με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar, στη Βεγγάζη. Στο επίκεντρο η ανάγκη σταθεροποίησης της Λιβύης & η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», έγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο twitter για τη συνάντηση αυτή.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This