Γυρίζει την πλάτη στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ο Μητσοτάκης

«Αποτελούν εξαίρεση» είπε για τους πολίτες που χάνουν την πρώτη κατοικία τους

Must Read

Με κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στους πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, στον απόηχο του κύματος οργής για την άγρια έξωση στην συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Πάτρα όπου  πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τις εικόνες ντροπής στο σπίτι της κ. Κολοβού, όπου αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της και την έβγαλαν έξω.

Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του προσφέρει στους πολίτες «πάρα πολλές δυνατότητες για να περισώσουν τις περιουσίες τους» και με επιθετικό ύφος, ανέφερε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση» και ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Φυσικά, όπως πάντα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τη συνταξιούχο δημοσιογράφο και μίλησε μαζί της. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε για υποκρισία και εκμετάλλευση της οργής των πολιτών, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το μεγάλο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατηγορώντας έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάποιοι προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το κίνημα δεν πληρώνω».

Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει αναλάβει τις ευθύνες του, την ώρα που ο ίδιος έχει κρυφτεί πίσω από το απόρρητο, προκαλώντας την οργή των ίδιων του των βουλευτών: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είναι πράγματι πάρα πολύ σημαντικό και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το ζήτημα αυτό τον τρόπο να έχει κίνηση το Δημόσιο ενδιαφέρον. Με πολύ μεγάλο θάρρος από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και έχουμε καταθέσει πια σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων μια πολύ σημαντική νομοθετική παρέμβαση η οποία αναγνωρίζει υφιστάμενες διαχρονικές αστοχίες», ανέφερε και πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας: «Να γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναριών επιστημονικής φαντασίας τα οποία διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του Τύπου και το οποίο αγκαλιάζει αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση. Τους άκουσα να υπονοούν ότι επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του 2016. Ακούσαμε ότι το κράτος παρακολουθούσε την οικογένειά του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στη φωτιά στο Μάτι ή ότι φωτογράφισε τον Τσίπρα στις διακοπές όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα. Είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτή που θα γίνουνε πιο προσεκτικοί και πας περίπτωση όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Xρήστος Βολικάκης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ για τους Ολυμπιακούς του 2016: Πως το σχολίασε;

Ο αθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, τον οποίο είδαμε στο φετινό Survivor, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία σε έλεγχο...

More Articles Like This