Τα κουκουλώνουν στην εταιρία-φάντασμα που πήρε 737.201,99 ευρώ!

Μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για την ενίσχυση από τον Άδωνι, εξαφανίστηκαν «ως διά μαγείας» οι φωτογραφίες κάποιων στελεχών (που ήταν ψεύτικα;) από το site της

Must Read

Επιβεβαιώνεται πλήρως και μεγεθύνεται το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», που αποκάλυπτε πως η εταιρία SWAT SDISS ΕΠΕ, στην οποία επικεφαλής είναι ο Τζον Κολομπανί, πρώην (ή και νυν;) συνεργάτης του Αδωνι Γεωργιάδη, πήρε ενίσχυση ύψους 737.201,99 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ είναι εταιρία-φάντασμα.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Επιβεβαίωση αποτελεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας εξαφανίστηκαν, ως διά μαγείας, οι φωτογραφίες κάποιων στελεχών από το site της εταιρίας που δηλώνει ότι ασχολείται με συστήματα ασφαλείας. Εξαφανίστηκε, για παράδειγμα, η φωτογραφία δήθεν στελέχους που υπήρχε στο σάιτ με το όνομα «Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπεύθυνος Ασφαλείας».

Οπως είχαμε αποκαλύψει, ο κύριος αυτός είναι στην πραγματικότητα δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης με άλλο όνομα, που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και καμία γνώση, αλλά είναι προφανώς θύμα της απάτης. Οπως φαίνεται, η φωτογραφία του είχε αλιευθεί τυχαία από το διαδίκτυο για να συμπληρωθεί… καρέ στελεχών.

Η σύνθεση της… ηγετικής ομάδας της SWAT, πριν από το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας»

Εξαφανίστηκε, επίσης, η φωτογραφία της Μπάσμα Κ. Αμπντελαζίζ, που εμφανιζόταν ως διευθύνουσα σύμβουλος της SWAT και η οποία επίσης εργάζεται ως μετακλητή στο ΥΠΕΞ. Η φωτογραφία της κυρίας Αμπντελαζίζ εξαφανίστηκε επίσης από το Ινστιτούτο «Εξέλιξη», μια δήθεν Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία δηλώνεται πως ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιριών με τη SWAT.

Η σύνθεση της «ηγετικής ομάδας», μετά τις… εξαφανίσεις δύο μελών της!
Μετά το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», η… ηγετική ομάδα της εταιρείας αποτελείται, πλέον, από μόλις δύο άτομα!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει πλέον και το ίδιο το Ινστιτούτο «Εξέλιξη», αφού στο διοικητικό συμβούλιο, εκτός από τον ίδιο τον κ. Κολομπανί, συμμετέχει ως «γενική γραμματέας» η Βασιλική Κατραβά, η πλέον στενή συνεργάτιδα του Αδωνi Γεωργιάδη. Να υπενθυμίσουμε πως η κυρία Κατραβά ήταν ένα από τα πρόσωπα που κατέθεταν τα «αδιευκρίνιστα» ποσά την εποχή που ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν στο Yπουργείο Υγείας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η κυρία Κατραβά εργάζεται και σήμερα στο Yπουργείο Ανάπτυξης, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας.

Η Βασιλική Κατραβά, η πλέον στενή συνεργάτιδα του Αδωνi Γεωργιάδη, εμφανίζεται ως μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Εξέλιξη», πρόεδρος του οποίου είναι ο Κολομπανί του SWAT

Aκόμη πιο ύποπτη

Η συμμετοχή του πλέον κοντινού ανθρώπου του Αδωνη Γεωργιάδη στο εγχείρημα, του Τζον Κολομπανί, κάνει φυσικά ακόμη πιο ύποπτη την υπαγωγή της εταιρίας-φάντασμα SWAT στον επενδυτικό νόμο. Ενδιαφέρον έχει ότι στο παρελθόν, σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στην οποία είχαν φιλοξενηθεί και ο κ. Κολομπανί και ο κ. Γεωργιάδης, ο υπουργός είχε δηλώσει πως συμφωνεί με όσα λέει ο άνθρωπος πίσω από τη SWAT.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου «Εξέλιξη» υπάρχει όμως ακόμα μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή, αυτή του δικηγόρου Ορέστη Ομράν, που εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ομράν ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του Ανδρέα Πάτση με το ψευδές «Πόθεν Εσχες» και την εισπρακτική εταιρία-σκάνδαλο. Μάλιστα, ο κ. Ομράν έχει φιλοξενηθεί και στην εκπομπή της συζύγου του Ανδρέα Πάτση, η οποία είναι δημοσιογράφος.

Να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η SWAT ανήκε στην κυπριακή εταιρία MGH MARSHAL GRANTS HOLDING LTD, η οποία διαλύθηκε τον περασμένο Μάιο. Και εφόσον διαλύθηκε η «μαμά» εταιρία χωρίς να μεταβιβαστούν οι μετοχές, η SWAT αποτελεί στην πραγματικότητα εταιρικό φάντασμα. Τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή μήνες μετά τη διάλυση της κυπριακής, ο Τζον Κολομπανί εμφανίστηκε σε συμβολαιογράφο ως εκπρόσωπός της και δήλωσε ψευδώς ότι η εταιρία βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία. Η υπαγωγή της SWAT σε καθεστώς ενίσχυσης έγινε δύο μήνες μετά τη διάλυση της MGH MARSHAL.

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This