Βολές Κικίλια κόντρα στη συσκότιση

Ο υπουργός ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

Must Read

Σαφής διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή της συσκότισης αποτελεί η τοποθέτηση του υπουργού Τουρισμού, τέως Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο Open εμφανίστηκε σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο.

Ζητώντας η Δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια και η υπόθεση των υποκλοπών να φτάσει μέχρι τέλους, αλλά και αποφεύγοντας να επιστρατεύσει θεωρίες συνωμοσίας και να επιτεθεί στον Τύπο που κάνει τις αποκαλύψεις, ο Βασίλης Κικίλιας κράτησε αποστάσεις από την κυβέρνηση. Πρόκειται για εξαίρεση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών που φέρεται να έχουν πέσει θύμα παρακολούθησης κάνουν λόγο για μυθεύματα και επιλέγουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο υπουργός Τουρισμού όσο και η σύζυγός του, επιχειρηματίας Τζένη Μπαλατσινού συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα των στόχων παρακολουθήσεων που έφερε στο φως η εφημερίδα «Documento». Μπορεί αρχικώς να είχε επιλέξει να μην παρέμβει δημοσίως, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφάσισε να μιλήσει.

Ο υπουργός ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, και μάλιστα δήλωσε στον τηλεοπτικό αέρα πως ο ίδιος θα τοποθετηθεί επίσημα και για τη δική του περίπτωση μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έβαλε στο κάδρο και την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς, όπως ανέφερε, μιλώντας για το «προηγούμενο σκάνδαλο υποκλοπών στη Μεταπολίτευση», δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα ταλανίζεται από κάτι τέτοιο.

Κόντρα στις «γαλάζιες» μεθοδεύσεις

Σημειωτέον πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο μόνος πρωθυπουργός στη Μεταπολίτευση που είχε κατηγορηθεί ευθέως για υποκλοπές. Η δημόσια τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια δεν είναι η πρώτη και προφανώς ούτε η τελευταία, καθώς πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει να σπάνε τη σιωπή τους και να πάνε κόντρα στις «γαλάζιες» μεθοδεύσεις.

Ανάμεσά τους, τα δύο μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει σήμερα. Ο Κώστας Τζαβάρας πλήρωσε για το θάρρος της γνώμης του, καθώς η παράταξή του «τον παραίτησε» από τη συνεδρίαση προκειμένου να μην κινδυνεύσει η εύθραυστη ισορροπία. Προ ολίγων εικοσιτετραώρων, ο νεοδημοκράτης βουλευτής επανέλαβε τη διαφωνία του, μεταξύ άλλων, με το απόρρητο, ενώ άφησε αιχμές και για τη Δικαιοσύνη.

Οσο για την Ολγα Κεφαλογιάννη, διαφοροποιήθηκε δημοσίως σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών, επισημαίνοντας, ανάμεσά στα άλλα, ότι ήταν λάθος η απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου που θέσπισε η κυβέρνηση το 2021, ενώ διαφώνησε και με τη νέα πρόβλεψη για ενημέρωση του θύματος ύστερα από τριετία και εφόσον δοθεί έγκριση από τον διοικητή της ΕΥΠ και τον εισαγγελέα της υπηρεσίας πληροφοριών.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόλις ημέρες από την έμμεση παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή κατά την παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», με το λιτό αλλά γεμάτο νόημα νεύμα, μέσω του οποίου αποδοκίμασε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This