Εμφιετζόγλου: Προσφυγή στα δικαστήρια κατά του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

«Με πρόσχημα τη διάδοση μιας ανύπαρκτης γλώσσας, γίνεται προσπάθεια να στηθεί εντός Ελλάδος ένα κατά τόπους καθ' όλα ύποπτο δίκτυο»

Must Read

Να ακυρώσει την απαράδεκτη απόφαση που αναγνωρίζει την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα επιχειρεί η Πατριωτική Ενωση, κινητοποιούμενη άμεσα, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κατέθεσε δικόγραφο στα δικαστήρια Φλώρινας, ζητώντας την ακύρωση της αναγνώρισης του εν λόγω σωματείου. Στην αίτηση τεκμηριώνεται το έννομο συμφέρον του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού, όπως επισημαίνεται, «η εκδοθείσα διάταξη προσβάλλει ευθέως όχι μόνον τον ίδιο ως προσωπικότητα αλλά και τις προηγούμενες και τις επόμενες γενεές Ελλήνων».

Στην αίτηση μάλιστα που κατατέθηκε στα δικαστήρια επισημαίνεται ότι η επίμαχη απόφαση, που έχει προκαλέσει σάλο, εισάγει ιστορικές αναλήθειες ως δήθεν υπαρκτές συνθήκες, «θεσμοθετώντας ιδεοληψίες και εθνοαλυτρωτικές φαντασιοκοπίες ψευδομακεδόνων, που δεν προκαλούν μόνον βλάβη, δυσφήμηση και αμφισβήτηση στην εθνική κυριαρχία, εκφραστής της οποίας είναι ο κάθε απλός πολίτης, όπως ο ανακόπτων, αλλά και σπιλώνουν με ακατονόμαστο τρόπο το πολυαιώνιο δόγμα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”».

Η Πατριωτική Ενωση καλεί το αρμόδιο δικαστήριο, τον εισαγγελέα Φλωρίνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πράξουν τα αυτονόητα, υπογραμμίζοντας πως αυτό που είναι σαφές σε όλους τους Έλληνες και καλείται πλέον να αναγνωρίσει και η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ότι «με πρόσχημα τη διάδοση μιας ανύπαρκτης γλώσσας, γίνεται προσπάθεια να στηθεί εντός Ελλάδος ένα κατά τόπους καθ’ όλα ύποπτο δίκτυο, αποτελούμενο από διαφθορείς της αλήθειας, από χαφιέδες και κατασκόπους, που θα καραδοκούν ντυμένοι τάχα μου δάσκαλοι μακεδονικών οι αλιτήριοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει οριστεί ήδη δικάσιμος για την αίτηση στις 23 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εργατικό ατύχημα στην Κόρινθο – Έπεσε κολώνα μαζί με τον εναερίτη πάνω σε αυτοκίνητο

Ένα απίστευτο εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην Κόρινθο, όταν υπάλληλος εταιρείας είχε ανέβει σε κολώνα της...

More Articles Like This