Ο Άδωνις «σώζει» τα Χριστούγεννα: Συνεχίζει το επικοινωνιακό… one man show με δύο ακόμη «καλάθια»

«Με δική μου απόφαση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, το «καλάθι των Χριστουγέννων» δεν θα συμπεριλαμβάνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Must Read

Συνεχίζοντας ακάθεκτος τις -εξοργιστικές- δηλώσεις περί του πόσο καλά τα πηγαίνει η (ελληνική) οικονομία και πόσο πολύ βοηθά το «καλάθι του νοικοκυριού» στο να διατηρούνται «χαμηλά» οι τιμές των προϊόντων, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη το μεσημέρι σε δηλώσεις αναφορικά με τα δύο νέα καλάθια που μπαίνουν στο «παιχνίδι» για τις ημέρες των γιορτών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος αρχικά στο «καλάθι των Χριστουγέννων», σημείωσε πως αυτό θα περιλαμβάνει «γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα», επισημαίνοντας πως «είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε, για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους». Σημειώνεται πως το «καλάθι των Χριστουγέννων» είναι, ουσιαστικά, το… αγαπημένο μας «καλάθι του νοικοκυριού», στο οποίο προστίθενται προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι για 6η εβδομάδα λειτουργίας του, η μέση αξία καλαθιού είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα «και αν υπολογιστεί ότι ο πληθωρισμός ήταν στο 10% τότε η μείωση φτάνει στο 40%». Πρόσθεσε, επίσης, ότι πλέον, στα 2/3 των αλυσίδων το κόστος του καλαθιού κάτω από τα 100 ευρώ.

Σχετικά με την επιβολή προστίμων σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου διαπιστώθηκε αισχροκέρδεια σε κάποια προϊόντα του εν λόγω καλαθιού, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου, καθώς αναμένονται οι εξηγήσεις των επιχειρηματιών και εφόσον επιβληθεί πρόστιμο, ο ίδιος θα ανακοινώσει σε ποια προϊόντα ήταν αδικαιολόγητα αυξημένες οι τιμές για να το γνωρίζει ο καταναλωτής.

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Κατόπιν δήλωσε πως «επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε σήμα ότι όλα πρέπει να δίνονται από τα σούπερ μάρκετ, αποφασίσαμε με τον σύνδεσμο ελληνικών παιχνιδιών και φτιάξαμε το “καλάθι του Άγιου Βασίλη». Το καλάθι αυτό θα περιλαμβάνει παιχνίδια, με τα καταστήματα παιχνιδιών να καλούνται να φτιάξουν το δικό τους καλάθι από 10 κατηγορίες παιχνιδιών: επιτραπέζια παζλ, παιχνίδια κούκλες και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών με τουβλάκια, αθλητικά παιχνίδια μπάλες κτλ., λούτρινα παιχνίδια, μουσικά παιχνίδια, τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι περισσότερες αλυσίδες μας έχουν πει ότι θα συμπεριλάβουν περισσότερα από ένα και θα είναι πλούσιο», ενώ όπως διευκρίνισε «θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-katanalotis για να παρακολουθείτε και την εξέλιξη τιμών ανά αλυσίδα και ανά παιχνίδι», προσθέτοντας ότι «με το καλάθι αυτό τα παιχνίδια θα ελέγχονται ως προς το περιθώριο του κέρδους». Επιπλέον, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφερόμενος στα παιχνίδια, η πρωτοβουλία για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» ελήφθη για να δοθεί ένα σήμα στην Αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ.

Τα δυο νέα καλάθια θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου, με το πρώτο να έχει ισχύ έως τις 4 Ιανουαρίου 2023 και το δεύτερο έως τις 11 Ιανουαρίου 2023.

  • Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This