Σύλληψη έγινε η προσαγωγή της Εύας Καϊλή! Η συνάντησή της με τον υπουργό του Κατάρ

Με απόφαση Ανδρουλάκη τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Αναμένεται η αποπομπή της και από τους Ευρωσοσιαλιστές

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Εύα Καϊλή που αρχικώς προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

«Πρωτοπόρο» στα… εργασιακά δικαιώματα χαρακτήριζε το Κατάρ η Εύα Καϊλή που συνελήφθη από τις Αρχές του Βελγίου, με την κατηγορία για δωροδοκία που σχετίζεται με το Κατάρ.

Η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, συνελήφθη λίγο νωρίτερα για διαφθορά και ανακρίνεται από τη βελγική αστυνομία.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir κάνει λόγο για σύλληψή της, παρά τη βουλευτική ασυλία. Νωρίτερα το πρωί και προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Διαβάστε ακόμη: Συλλήψεις στο Ευρωκοινοβούλιο για διαφθορά – Tο Κατάρ χρημάτιζε αξιωματούχους

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

Μόλις πριν λίγα λεπτά, μετά τις εξελίξεις, το ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός κόμματος την Εύα Καϊλή: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Μάλιστα αναμένεται τις επόμενες ώρες η διαγραφή της και από τους Ευρωσοσιαλιστές.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία ωστόσο, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Όταν η Εύα Καϊλή «λιβάνιζε» το Κατάρ

Το newsbreak αμέσως μετά τις περίεργες δηλώσεις της Εύας Καϊλή «λιβανίζοντας» το Κατάρ, έγραφε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Έχει αποδειχθεί ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι διεφθαρμένο, με εξαγορά των ψηφοφόρων της FIFA. Είναι γνωστό ότι το προτεκτοράτο ανήκει ολοκληρωτικά σε μια φυλή, αυτή των Αλ Θανί, που το κυβερνούν από το 1825, εμπορευόμενοι τις πετρελαιοπηγές σαν να είναι οικογενειακή ιδιοκτησία τους. Είναι διαπιστωμένο ότι για να φτιαχτούν τα γήπεδα χάθηκαν πάνω από 6.500 ζωές εργατών. Ολοι τα γνωρίζουν αυτά. Ολοι; Εκτός από την Καϊλή…

Κανείς δεν ξέρει τι ώθησε την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να βγάλει αυτό το εξοργιστικό λογύδριο στην Ευρωβουλή υπέρ του Κατάρ. Μάλιστα, εκπροσωπώντας ένα -τύποις- «σοσιαλιστικό» κόμμα.

Το περίεργο, όμως, δεν είναι ότι η συγκεκριμένη πολιτικός επεδίωξε σκόπιμα να «θάψει» την αλήθεια για το Κατάρ από το βήμα της Ευρωβουλής. Το εξωφρενικό είναι ότι ο πρόεδρος του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, που αυτοδιαφημίζεται ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, την κρατάει ακόμα στο κόμμα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This