Παίρνουν θέση για τις κάλπες!

Πώς διαμορφώνεται η γεωγραφία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι θα είναι υποψήφιοι και πού

Must Read

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε με το γύρισμα του χρόνου να έχει ανακοινωθεί πάνω από το 80% των ονομάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί -και το έχει άλλωστε διακηρύξει- την ανάδειξη νέων προσώπων, καταξιωμένων επαγγελματικά και επιστημονικά στην κοινωνία, εκπροσώπων της νέας γενιάς και πολλές γυναίκες.

  • Γιώργος Χατζηδημητρίου

Επιδιώκει επίσης κομματική αποκέντρωση, προκειμένου να μη φορτώσει τα ψηφοδέλτια του λεκανοπεδίου με βαριά ονόματα, αλλά, αντίθετα, να φέρει στο προσκήνιο εκπροσώπους αναγνωρισμένους, που θα φέρουν φρέσκες δυνάμεις στις περιφέρειες.

Κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. «Ακόμα και το βράδυ του Προϋπολογισμού ο Μητσοτάκης μπορεί να τις προκηρύξει» λένε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» αρμόδιες κομματικές πηγές. Στελέχη όπως η Εφη Αχτσιόγλου, που σάρωσε στις εσωκομματικές κάλπες, προορίζονται για τον Δυτικό Τομέα Αθηνών, μαζί με τη Ρένα Δούρου, που ήρθε 2η στη νέα Κ.Ε. και πέρασε αλώβητη από τη δίκη για τη Μάνδρα.

Προβλέψιμη η σκηνή της Α΄ Αθήνας με το ιστορικό ντουέτο Νίκου Φίλη και Νίκου Βούτση, με τρίτο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ είναι πιθανό μια θέση εκεί να βρεθεί για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο, δεδομένου ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα λόγω των δημοτικών εκλογών όπου συμμετείχε ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Εδώ επίσης θα κατεβεί ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά όχι η γραμματέας Ράνια Σβίγγου, για την οποία ισχύει ασυμβίβαστο.

«Κοιτάξτε και το προεδρικό think tank’» υποδεικνύουν κομματικές πηγές, διότι θα αποτελέσει βάσιμα δεξαμενή υποψηφιοτήτων, με στελέχη όπως ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης που οδεύει προς Κεφαλλονιά, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, η αντιστράτηγος ε.α. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η διεθνώς καταξιωμένη νέα επιστήμονας Διάνα Βουτηράκου, ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, η πολιτική επιστήμονας, διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» Δανάη Κολτσίδα, ενώ ο πρώην υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος ενδιαφέρεται για το ευρωψηφοδέλτιο και στην έδρα του Ρεθύμνου παίζει δυνατά ο πρώην υφ. Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στη σκιά του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Στο Ηράκλειο, όπου η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος της γιατρού Κορνηλίας Μακρή. Συνυποψήφιοι θα είναι οι Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και ο τέως ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Ο Γιώργος Σταθάκης εγκαταλείπει τα Χανιά στην κυριαρχία του Παύλου Πολάκη και φλερτάρει με το Επικρατείας και, εναλλακτικά, με την Α΄ Αθηνών. Ενισχυμένο θα είναι το ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα με την προσθήκη του Πάνου Σκουρλέτη, που εγκαταλείπει το Επικρατείας και θα μπει στον ανταγωνισμό με τους «παλιούς» Ευκλείδη Τσακαλώτο, Κώστα Ζαχαριάδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που δεν γοητεύεται από την Α΄ Πειραιά, όπου θα δώσει το «παρών» εκ νέου ο πολύπειρος Θοδωρής Δρίτσας. Ακούστηκε εκεί και το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά δεν αποχωρίζεται προς το παρόν τις Βρυξέλλες.

Στη Β΄ Πειραιά, στη μάχη θα ριχτούν για να επιδιώξουν επανεκλογή οι Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ το ψηφοδέλτιο θα εμπλουτιστεί με την Κατερίνα Λογοθέτη, θυγατέρα του πρώην δημάρχου Νίκαιας και Πειραιά Στέλιου Λογοθέτη. Στον Νότιο Τομέα, οι νυν βουλευτές Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας και Ραλλία Χρηστίδου προπορεύονται, με βέβαιο στην ομάδα τον διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στον Δυτικό Τομέα, οι Εφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου θα συναντήσουν τους Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που έχασε την έδρα του από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος γύρισε πάλι στο κόμμα… Ηχηρό όνομα που θα απουσιάζει, σύμφωνα με επιθυμία που ο ίδιος εκδήλωσε, είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος οδεύει προς κομματική αποστρατεία. Δυνατά στην Ανατολική Αττική κατεβαίνουν ως υποψήφιοι οι Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος και πιθανότατα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής, δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος. Στη Δυτική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε μια έδρα με τον πρωθυπουργικό εξάδελφο Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ακούστηκε έντονα το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει να δώσει τη μάχη στην Αχαΐα.

Τα ονόματα της διεύρυνσης

Διακριτή είναι η παρουσία των στελεχών της διεύρυνσης, κυρίως όσων προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πλασαρίστηκαν σε θεαματικά καλές θέσεις στην ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Ξεχωρίζουν οι Στέφανος Τζουμάκας (Νότιος Τομέας), Νίκος Μαδεμλής (Βόρειος Τομέας ή Δράμα), Γιάννης Μαντζουράνης (Νότιος Τομέας), η Μάγκυ Δούση (Α΄ Αθήνας), Ζωή Καρκούλια (Δυτικός Τομέας), Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη (B΄ Πειραιά), Νίκος Φωτόπουλος (Ηλεία), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Νότιος Τομέας), Παναγιώτης Κορμάς (Βόρειος Τομέας), Φρόσω Σταυράκη (Μεσσηνία), Χρυσάνθη Κισκήρα (Μεσσηνία), Χάρης Τσιόκας (Β΄ Θεσσαλονίκης), Τάνια Καραγιάννη (Βόρειος Τομέας), Δημήτρης Σακελλάρης (Βόρειος Τομέας), Αντώνης Γάκης (Κυκλάδες) και Γεωργία Γεννιά (Α΄ Πειραιά). Από τη ΔΗΜ.ΑΡ., ο Δημήτρης Χατζησωκράτης θα εμφανιστεί στον Βόρειο Τομέα και ο Ανδρέας Νεφελούδης στη Δυτική Αττική, ενώ από την Κοινωνική Συμφωνία στον Δυτικό Τομέα ο Γιάννης Ελαιοτριβάρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This