Άγρια κόντρα Οικονόμου – ΣΥΡΙΖΑ για τους «θολοκουλτουριάδες» του Κασιδιάρη

Την διαγραφή από τα πρακτικά ζητούσαν οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Must Read

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλεσε «θολοκουλτουριάρηδες» τον ΣΥΡΙΖΑ – φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Κασιδιάρης. Το επεισόδιο κράτησε αρκετή ώρα με τον υπουργό να μην αποσύρει τον χαρακτηρισμό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα το μεταναστευτικό. Η πατρίδα μας μπορεί πλέον να μην εκφοβίζεται, να μην τρομοκρατείται και να μην πανικοβάλλεται. Με αποφασιστικότητα, με απόλυτη ετοιμότητα, με επάρκεια υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και οι Έλληνες ξέρουν ότι το μπορούμε αυτό γιατί η Κυβέρνηση προέταξε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας την ώρα που εσείς αναμασάτε έναν «θολοκουλτουριάρικο» μηδενισμό. Καλά-καλά δεν έχετε αποφασίσει αν είστε υπέρ ή κατά της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας με 600 ευρώ… (Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προσέξτε τις εκφράσεις σας! Αυτά τα έλεγε και ο Κασιδιάρης!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Μη διακόπτετε!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Του Κασιδιάρη τα λόγια εδώ μέσα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Μη διακόπτετε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Η Κυβέρνηση οικοδόμησε σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις υπερδυνάμεις του πλανήτη την ώρα που εσείς αναζητείτε αφελείς περιπλανήσεις στον Τρίτο Κόσμο. (Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Μη διακόπτετε! Όποιος πάρει τον λόγο θα απαντήσει, θα μιλήσει να πάρει θέση. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, διακοπές. Αλλιώς δεν γίνεται!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Εάν κανείς αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο πολιτικά και εκλογικά τοποθετήθηκαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες απέναντι σε μείζονες επιλογές αυτού του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, θα πάρει την απάντησή του. Αν ενοχλείστε με τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, δεν έχετε παρά να την αλλάξετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αυτό που θα πω τώρα, αφορά εσάς προσωπικά. Μακάρι να το κάνατε χωρίς να το γνωρίζετε, θα αποδειχθεί από αυτό που θα σας πω. Δεν είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ, εσείς προσωπικά, κύριε Οικονόμου -και νομίζω ότι δεν σας πρέπει, έτσι κι αλλιώς και θεσμικά και προσωπικά- και να χρησιμοποιείτε ορολογία «Κασιδιάρη». Αυτό που είπατε προηγουμένως, «θολοκουλτουριάρηδων», τελευταία φορά ακούστηκε, σε αυτό το Κοινοβούλιο, από τον Κασιδιάρη, κύριε Οικονόμου. Λοιπόν, σας ζητούμε, επίσημα και ενιαία, να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, να ζητήσετε να διαγραφεί από τα Πρακτικά, διότι δεν μπορεί να είναι μια φράση που τη μια βγαίνει από το στόμα του Κασιδιάρη και την άλλη, σε κάθε περίπτωση, βγαίνει από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Κύριε Ραγκούση, δεν ξέρω τι είχε πει ο κ. Κασιδιάρης, ούτε ασχολούμαστε με τον κ. Κασιδιάρη. Το περιθώριο είναι ο μοναδικός χώρος που τους ταιριάζει. Αυτή η παράταξη, αυτή η Κυβέρνηση, όλοι μας έχουμε ανοικτό μέτωπο με την ακροδεξιά διαχρονικά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Πάρτε το πίσω. Διαγράψτε το από τα Πρακτικά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Θα μπορούσα να σας επικαλεστώ μια σειρά από περιστατικά. Θυμάμαι, όμως, και ξέρω τι επικαλεστήκατε εσείς για να μην ψηφίσετε τις συμφωνίες με τη Γαλλία, τον κίνδυνο –λέει- να πηγαίνουν στις χώρες του Μαγκρέμπ Έλληνες στρατιωτικοί και να πολεμούν εκεί. Εγώ αυτό το αποκαλώ κάπως «θολοκουλτουριάρικο». Εάν εσείς αυτό τώρα θέλετε να το αναιρέσετε, να το πείτε αλλιώς ή αλλιώτικα, βρείτε έναν τρόπο να το διορθώσετε. Αυτό θυμάμαι, όπως θυμάμαι ότι δεν ψηφίσατε για τις μεγάλες επιλογές αυτής της Κυβέρνησης να ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και μια σειρά από άλλα πράγματα. Συνεπώς, νομίζω ότι είναι φτηνά τα τερτίπια να λέτε αυτού του είδους τα πράγματα για οποιονδήποτε απ’ αυτήν την παράταξη και απ’ αυτήν την Κυβέρνηση. (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: … (Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Μη διακόπτετε. Κυρία Αναγνωστοπούλου, σας παρακαλώ. Καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του. Εάν κάποιος δεν συμφωνεί, δεν σημαίνει ότι μπορεί να διακόπτει. Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό): Εάν είναι δήλωση αυτοκριτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η στάση του όλο το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλες επιλογές αυτής της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας και της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής μας θέσης, είναι καλοδεχούμενη και ελπίζω να μην είναι στη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης μείζονος σημασίας συμφωνίας για τη χώρα που υποστηρίζατε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This