Σε προεκλογικό πυρετό οι βουλευτές – Βροχή οι σέλφι με τους μαθητές…

Must Read

Σε άκρως προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται εσχάτως οι βουλευτές και οι υπουργοί, μη έχοντας απολύτως τίποτα άλλο στον νου εκτός από την ακριβή ημερομηνία που θα στηθεί η πρώτη κάλπη.

Τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων και στο περιθώριο της μαραθώνιας συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο «ναός της Δημοκρατίας» μύρισε έντονα εκλογές. Αρχικώς δεν υπήρχε κανένα άλλο θέμα συζήτησης. Απαντες, κυβερνητικοί και μη, στο καφενείο, στο εντευκτήριο και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου προσπαθούσαν να αλιεύσουν πληροφορίες από τους συναδέλφους τους για την τελική απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία, κατά πως φαίνεται, θα ληφθεί εντός των ημερών, στο βουνό όπου θα περάσει ο πρωθυπουργός τις γιορτινές ημέρες.

Εξάλλου, οι κινήσεις των «300» -εκτός από τα πηγαδάκια τους- μαρτυρούν πως το βλέμμα τους δεν είναι παρά στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ιδίως οι βουλευτές της περιφέρειας τρέχουν και δεν φτάνουν, προσπαθώντας να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, παρά το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο. Ακόμη όμως κι όταν βρίσκονται στην Αθήνα φροντίζουν να έρχονται σε επαφή με τους δυνητικούς ψηφοφόρους τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους δύο μήνες όχι μόνο οι επισκέψεις των σχολείων στη Βουλή δίνουν και παίρνουν, αλλά και οι τοπικοί βουλευτές βγαίνουν έξω από το Μέγαρο προκειμένου να υποδεχθούν τα παιδιά! Με πλατύ χαμόγελο, οι βουλευτές φωτογραφίζονται με τους μαθητές, με τις φωτογραφίες μάλιστα -προς αποφυγήν παρεξηγήσεων- να στέλνονται αμέσως στους γονείς στην περιφέρεια…

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί εξαιρετικό ενδιαφέρον από την πλευρά των βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης επί του Κρατικού Προϋπολογισμού τοποθετήθηκε σχεδόν όλη η Βουλή. Συγκεκριμένα, μίλησαν πάνω από 200 βουλευτές, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους υπουργούς, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν πήραν τον λόγο. Ακόμη όμως και σε νομοσχέδια χαμηλού πολιτικού ενδιαφέροντος οι «300» σφάζονται για το ποιος θα πρωτοτοποθετηθεί, με τις συνεδριάσεις να κρατούν ως τα βαθιά μεσάνυχτα. Αμέσως μόλις κατέβουν από το βήμα, μάλιστα, τα βίντεο των ομιλιών στέλνονται στα τοπικά μέσα.

Στο μεταξύ, έχουν πολλαπλασιαστεί οι επισκέψεις υπουργών και βουλευτών στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ενώ τέλος δεν έχουν τα λογής λογής… τραταρίσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This