Ένοχη σιωπή και πάλι από την κυβέρνηση

Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης, στον αέρα η εθνική ασφάλεια

Must Read

Η σιωπή της κυβέρνησης, μετά και τη νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento», που έδωσε στη δημοσιότητα τον κωδικό αριθμό με τον οποίο είχε καταγράψει και παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, αποκαλύπτει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημιουργεί όμως και ανησυχία στους πολίτες για τη λειτουργία του κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστική της αμηχανίας αλλά και του πανικού της κυβέρνησης η καταγέλαστη προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επέλεξε για μία ακόμη φορά να απαντήσει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι στις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Προσπερνά ο κ. Οικονόμου το ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΥΠ, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούνταν και πετάει την μπάλα στην εξέδρα με τη βοήθεια πάντα των πριμοδοτούμενων ΜΜΕ, που έχουν εξαφανίσει το θέμα: «Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ενοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”. Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα-, επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού».

Η συνέχεια της ανακοίνωσης που εκφράζει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στον κ. Φλώρο δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα. Οπως δεν είναι για γέλια και η αντίδραση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη θέση του, τρία 24ωρα μετά τη δημοσίευση των αποδείξεων ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και στην ουσία ο πρωθυπουργός.

Δειλία

Γιατί, όσο κι αν θέλουν και προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να βγάλουν από το κάδρο των ευθυνών τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής της υπηρεσίας που παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αισθάνεται ο κ. Φλώρος ότι ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Οικονόμου και για αυτό δεν παραιτείται; Είναι δυνατόν ο αρχηγός του Στρατεύματος να μη μιλά, ούτε να παραιτείται, και να επιδεικνύει τέτοια δειλία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This