Οικονόμου: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν εύχονται να μην γυρίσουν ποτέ τα Γλυπτά του Παρθενώνα....»

Must Read

«Εκλογές την Άνοιξη δεν μπορούν να θεωρηθούν “πρόωρες”» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας πως ο πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στη θέση του για «εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά (…) Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων, λόγω της απλής αναλογικής», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον εάν κρίνει ως πιο επικίνδυνο ή λιγότερο επικίνδυνο το διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε πως «δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι (…) Η χώρα, ωστόσο, είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση», ενώ, αναφερόμενος στην περίπτωση να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων, ώστε να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, τόνισε πως «πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε».

Ερωτηθείς, κατόπιν, για τα σημερινά λεγόμενα του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μια προγραμματική βάση» και για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, σημείωσε: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η ΝΔ έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία (…) Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο (…)».

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Όσον αφορά το εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έως τον Απρίλιο και για το κατά πόσο είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων. Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά (…) Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο (…)».

Για τις καταγγελίες, τέλος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις περιπτώσεις της βουλευτή Άννας Ευθυμίου και του βουλευτή Ανδρέα Κουτσούπη και για το εάν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις στελεχών του, που ήταν υπουργοί της κυβέρνησής του, δηλαδή της κυρίας Γεροβασίλη και του κου Φλαμπουράρη».

  • Δείτε τη συνέντευξη Οικονόμου στην ΕΡΤ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This