Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Qatargate: Η αδελφή της Καΐλή προσπαθεί να «εξαφανίσει» την εταιρεία της

Προσπαθεί να σβήσει τα πεπραγμένα της από τα αρχεία διαφάνειας της ΕΕ!

Must Read

Οι εξελίξεις δεν σταματούν στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς αφενός αναμένεται αύριο, Τρίτη 24/1, να καταθέσει ξανά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, και αφετέρου η αδελφή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να προβεί σε μια σειρά κινήσεων προκειμένου να «μείνει» εκτός κατηγοριών περί εμπλοκής ή συμμετοχή της στο σκάνδαλο. 

Να σβήσει τα πεπραγμένα της εταιρείας της από τα αρχεία διαφάνειας της ΕΕ προσπαθεί η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, η οποία επιμένει ότι το τεχνολογικό «παρατηρητήριο» που συνίδρυσε δεν είναι οργάνωση «λόμπι». Ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός όμιλος MADE της Mανταλένα, είχε αναπτύξει ένα δίκτυο έργων που ήταν στενά ευθυγραμμισμένα με το έργο της τεχνογνωσίας της Εύας στο Κοινοβούλιο. Το MADE Group διαγωνίστηκε και κέρδισε διαγωνισμούς της ΕΕ, αφού έλαβε 105.172 ευρώ από ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο. Η Εύα Καϊλή, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθη τον Δεκέμβριο κατηγορούμενη για διαφθορά, έδινε τακτικά το παρών σε εκδηλώσεις που οργάνωνε η μικρότερη αδερφή της. Στις Βρυξέλλες, η Μανταλένα ήταν γνωστή ως εκτελεστική διευθύντρια του ELONtech,ενός «παρατηρητηρίου» τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain, του οποίου οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν μερικές φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παρουσίαζε την Εύα ως ομιλήτρια. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatar Gate στο τέλος του περασμένου έτους, η ELONtech προσπάθησε να γίνει αόρατη, αφαιρώντας όλες τις αναφορές τόσο στις αδερφές Καϊλή από τον ιστότοπό της και λέγοντας στους απλήρωτους συμβούλους της ότι ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της» λόγω «απρόβλεπτων και ταραγμένων συνθηκών», σύμφωνα με ένα email της 14ης Δεκεμβρίου 2022 που είδε το Politico.

Ίχνη των δραστηριοτήτων της ELONtech στις Βρυξέλλες, ωστόσο, διασώζονται στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ, το οποίο παρακολουθεί την άσκηση πίεσης στο μπλοκ και η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε πρόσφατα από το LobbyFacts.eu να σβήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα. «Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH-το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρύτρια», έγραψε η Μανταλένα σε ένα email στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico. «Αυτά έχουν εισαχθεί ψευδώς σε αυτήν την πλατφόρμα, δεν είναι νομική οντότητα, ούτε λειτουργεί ως οργάνωση λόμπι». Η Βίκι Καν, μία από τις ακτιβίστριες που διαχειρίζεται το LobbyFacts.eu, το οποίο διευθύνεται από το Corporate Europe Observatory and Lobby Control, είπε στο Politico ότι η Kαϊλή έστειλε πολλά επακόλουθα email ζητώντας να αφαιρεθούν οι πληροφορίες της ELONtech. Η Καν πρόσθεσε ότι όλα τα δεδομένα έχουν ληφθεί «από το Μητρώο Διαφάνειας του λόμπι της ΕΕ, επομένως όλες οι πληροφορίες που δείχνουμε προέρχονταν από εκεί και είχαν δηλωθεί από τον ίδιο που τα είχε καταχωρίσει».

Σε ένα email στο Politico, ο δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμφώνησε ότι «η ELONtech δεν είχε καμία ανάμειξη με την ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου Blockchain της ΕΕ ή συνεισφορά σε κανένα σημείο». Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η ELONtech «δεν είχε νομική οντότητα», «δεν έλαβε ποτέ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» και «δεν είχε καμία σχέση με υπηρεσίες λόμπι». Όποιος το δημιούργησε, η καταχώριση του Μητρώου Διαφάνειας για το ELONtech περιέχει τη σωστή του διεύθυνση και τον σωστό αριθμό τηλεφώνου του προσωπικού — αν και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ανακτηθούν από μία σελίδα προώθησης εκδηλώσεων στον ιστότοπο της ELONtech. Ο κ. Δημητρακόπουλος δεν απάντησε αμέσως σε επακόλουθες ερωτήσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να δημιούργησε το λήμμα χωρίς να το γνωρίζει η Μανταλένα Καϊλή. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η Γραμματεία του Μητρώου Διαφάνειας δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Politico σχετικά με την πιθανότητα η ELONtech να είχε προστεθεί στο μητρώο από κάποιον εκτός του οργανισμού. 




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This