«Παράνομες οι παρακολουθήσεις των αρχηγών του στρατεύματος» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Οι παρακολουθήσεις των ηγετών του στρατεύματος ήταν παράνομες. Αν ήταν νόμιμες, δεν έπρεπε να παραμένουν στις θέσεις τους»

Must Read

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση με αφορμή τις υποκλοπές που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου (ΕΚΠΑ), Ιφιγένειας Καμτσίδου (ΑΠΘ) και Ξενοφώντα Κοντιάδη (Πάντειο).

Στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι παράνομες. Σύμφωνα με το euro2day.gr, είπε ακόμη πως απαιτείται άμεσα να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός τεκμηριωμένη απάντηση και να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Και συνέχισε αναφέροντας πως ο έλεγχος της ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε μακρά παρακολούθηση, για λόγους εθνικής ασφάλειας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των τεταγμένων στην υπεράσπιση της Εθνικής ασφάλειας της χώρας. «Οι παρακολουθήσεις των ηγετών του στρατεύματος ήταν παράνομες. Αν ήταν νόμιμες, δεν έπρεπε να παραμένουν στις θέσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει άγνοια και μιλάει για παρακολουθήσεις που έγιναν εκτός του πλαισίου της ΕΥΠ, τι πρέπει να πω εγώ;», αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι δεν αρκεί η απάντηση της κυβέρνησης ότι το θέμα δεν επηρεάζει δημοσκοπικές συμπεριφορές, δεν αρκούν οι απομακρύνσεις των Δημητριάδη-Κοντολέοντος, δεν αρκεί να συκοφαντείται η ΑΔΑΕ με ακραίο τρόπο, δεν αρκεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν αρκεί ούτε η λειτουργία της Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς, «το ζήτημα με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων απαιτεί να διαμορφώσει άμεσα ο πρωθυπουργός μία εύλογη και τεκμηριωμένη απάντηση και να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This