ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ: Όμηρος ο Ανδρουλάκης;

Τη φωτιά άναψε η Πόπη Τσαπανίδου, όταν υποστήριξε ότι μια συγκυβέρνηση της Χαριλάου Τρικούπη με τη Ν.∆. θα μπορούσε να ήταν προϊόν εκβιασμού

Must Read

Στα «χαρακώματα» βρέθηκαν χθες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες ο υδράργυρος ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη θα ανηφορίζει… Η φωτιά άναψε από νωρίς το πρωί, όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, εγκαταλείποντας τα προσχήματα, υποστήριξε ότι μια συγκυβέρνηση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ήταν προϊόν εκβιασμού.

Πρόκειται για μια θέση, σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, που έχουν υποστηρίξει δημόσια τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης όσο και κορυφαία στελέχη, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, που κατήγγειλαν την απόπειρα του Μαξίμου να θέσει το κόμμα τους υπό ομηρία.

Σαν έτοιμος από καιρό, ωστόσο, ο ομόλογος της Π. Τσαπανίδου Δημήτρης Μάντζος σήκωσε αμέσως το γάντι, σπεύδοντας να δηλώσει (ΣΚΑΪ): «Προσδοκούσαμε ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κυρία Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε “ψεκασμένα” σενάρια και συνωμοσιολογία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος

Στο ίδιο επικριτικό ύφος συμπλήρωσε: «Η κυρία Τσαπανίδου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα θεσμικό μέτωπο αρραγές απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Οπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε “κάλπικα” δημοψηφίσματα ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα ΜΜΕ, μοιράζοντας, εκτός από άδειες, και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο».

Δίνοντας συνέχεια στη δημόσια έριδα, κάτι που σύμφωνα με κομματικές πηγές σημαίνει ότι από δω και στο εξής η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να αφήνει τίποτε να πέφτει κάτω, η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε αιχμηρά: «Με έκπληξη παρακολούθησα την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος. Αφορμή το ερώτημα που έθεσα για τον σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού. Ερώτημα που εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα».

Στο υστερόγραφο, μάλιστα, προσθέτει: «Παραπέμπω τον κ. Μάντζο, που έσπευσε να με χαρακτηρίσει συνωμοσιολόγo και ψεκασμένη, στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου. Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιολόγος;»

Τις δηλώσεις Γερουλάνου, ο οποίος υπαινίχθηκε εκβιασμό του Νίκου Ανδρουλάκη, είχε αναδείξει μόνο η «δημοκρατία» στις 26/01
  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This