Ιδρύθηκε «ανδρεϊκό» κόμμα: Καμία ανάμειξη και συμμετοχή δεν έχει η Δήμητρα Λιάνη

Must Read

«Κατεβαίνει» στις εκλογές νέο κόμμα, το οποίο εμπνέεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το… παλιό ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα ανακοινώνεται ίδρυση κόμματος, το οποίο οριοθετείται ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί» έγραψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου.

Παρότι της είχε προταθεί, η κ. Λιάνη-Παπανδρέου δεν αποδέχεται το ρόλο της επικεφαλής του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως ούτε ιδρύει δικό της κόμμα, ούτε κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως απέχει από κάθε πολιτική κίνηση.

Το κόμμα «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα» αυτοπροσδιορίζεται ως «ένωση τριών ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων που αφυπνίστηκαν και συντονίστηκαν απέναντι στην διάλυση του έθνους». Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν θέλουν καμία «απολύτως σχέση με ναζιστές και εθνομηδενιστές», ενώ υποστηρίζουν ότι «η ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας της χώρας είναι θεμελιώδης στόχος» τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε η ένωση τριών ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων που αφυπνίστηκαν και συντονίστηκαν απέναντι στην διάλυση του έθνους κράτους μας. Των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, των ορθοδόξων χριστιανών κατά της παγκοσμιοποίησης, των διαχρονικά συνεπών αγωνιστών για τα εθνικά θέματα και τα δικαιώματα του λαού. Παραμερίσαμε τον αρχηγισμό και ενωθήκαμε.

Η Ανοικτή Ισότιμη Συλλογική Ηγεσία είναι ο νέος πολιτικός πολιτισμός που μας βγάζει από το τέλμα της οικογενειοκρατίας και της φεουδαρχικής νοοτροπίας των επώνυμων γόνων. Είμαστε δίπλα -δίπλα με κοινές αντιλήψεις και θέσεις. Η σύζευξη Δημοκρατίας και Πατρίδας σε μία και αδιαίρετη έννοια είναι βασική μας αρχή. Καμία απολύτως σχέση με ναζιστές και εθνομηδενιστές.

Δεκάδες εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, κινήματα και προσωπικότητες επικύρωσαν την Πολιτική Συμφωνία και τις Προγραμματικές Θέσεις του ενιαίου ψηφοδελτίου. Η ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας της χώρας είναι θεμελιώδης στόχος μας. Η Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι σταθερός παρονομαστής όλων των επιλογών μας. Η συμμετοχή μας στο Κοινοβούλιο απαρχή για μια απελευθερωτική πορεία από το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο. Εκφράζουμε τον ελληνισμό με σχέδιο και όραμα για το μέλλον του. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε συμπόρευση και αγώνα για να αποτρέψουμε τις εθνικές συμφορές και να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο με κύρος και πρωτοβουλίες ειρήνης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This