Ανοίγει ελληνική πρεσβεία στον Παναμά

Το ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Must Read

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε από την επίσκεψή του στον Παναμά, την πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έπειτα από πολλές δεκαετίες, ο Νίκος Δένδιας. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως του επιδόθηκε η νότα για το άνοιγμα πρεσβείας στον Παναμά. «Ζήτησα και τη βοήθεια του Παναμά για την ελληνική παρουσία εδώ, μέσω του ανοίγματος πρεσβείας. Μου επιδόθηκε σήμερα η σχετική νότα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπέγραψε με την ομόλογό του συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο των Διπλωματικών Ακαδημιών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και ότι είχε την ευκαιρία κατά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Παναμά να προωθήσει τη συνεργασία σε μία σειρά από τομείς, όπως το «Our Ocean Conference» που διοργανώνει φέτος ο Παναμάς και τον επόμενο χρόνο, το 2024, η Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τη συνεργασία των δύο χωρών στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, αλλά και γενικά στα ναυτιλιακά θέματα, με τον Νίκο Δένδια να επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων παγκοσμίως. «Και ένας σημαντικός αριθμός αυτών των πλοίων, πάνω από 500, έχουν τη σημαία του Παναμά. Η συνεργασία μας και η αλληλοκατανόηση στα θέματα ναυτιλίας έχουν τεράστια σημασία» υπογράμμισε.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναμά αναφορικά με την «υποστήριξή του για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την περίοδο 2025-26». Οι εκλογές γίνονται το 2024, προσέθεσε.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο του διεθνούς περιφερειακού οργανισμού ενσωμάτωσης των χωρών της Κεντρικής Αμερικής «SICA», ανακοινώνοντας πως η Ελλάδα θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες τη Συμφωνία για να αποκτήσει καθεστώς παρατηρητή.

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στην υπουργό Εξωτερικών του Παναμά να επισκεφτεί την Αθήνα.

Ξεκινώντας την επίσκεψή του στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογενειακής και της εκκλησιαστικής κοινότητας του Παναμά.

Σημειώνεται πως ο Παναμάς ήταν, μετά τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη, ο πέμπτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αργότερα σήμερα με την επίσκεψή του στην Τζαμάικα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This